VVD-blunder

De VVD in West-Zeeuws-Vlaanderen gaat met Stan Lauret, een 38-jarige provincieambtenaar, de verkiezingen in. Dat was – zo schijnt het – de keuze van de leden van de afdeling. Hoe het ook zij, dat besluit was voor Petra de Boevere, het meisje van de slijterij uit Breskens, reden om af te haken. Niet alleen voor plek 1, maar voor heel de lijst. Er moet dus haast wel iets gespeeld hebben, anders was de frank en vrije liberale vast wel hoog in de top blijven hangen. Of Petra echt als politica uit de voeten zou kunnen durf ik niet te zeggen. De politieke arena – zeker in het westen – is een ander podium dan alle sociale netwerken waarin De Boevere haar mannetje staat. De voorbije jaren heeft ze van de zijlijn toegekeken hoe men elkander in Sluis bij tijd en wijle naar het leven stond. Ze had in haar rol kunnen groeien, maar nee, de VVD liet haar glippen en ik ben ervan overtuigd dat dit een domme, heel domme daad was.

Ik weet zeker dat – als Petra de Boevere haar kans had gekregen – dat zij als een van de weinige lokale politici in den lande een geslaagde internetcampagne had ondernomen. Ze zou meer stemmen via haar sociale netwerken hebben kunnen genereren dan menigeen vooraf gedacht zou hebben. Het mag niet zo zijn. De blunder is wat-ie is. De Breskense – hoewel een beetje teleurgesteld – zit er niet zo meer mee. Ze richt zich meer en meer op haar duizenden volgelingen in den lande, twittert en tweet een dag in de ronde, houdt haar profielen bij, verkoopt haar zeewierjenever inmiddels in zeventig zaken en krijgt steeds vaker uitnodigingen voor lezingen en workshops om mensen te vertellen hoe zij zeventien rijstroken tegelijkertijd berijden kan op de digitale snelweg. En de VVD in Sluis denkt nu na over een foldertje.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.