Lulijzers

Binnenkort worden in tal van Zeeuwse zaaltjes de lulijzers weer ingeplugd. De vierjaarlijkse martelgang om de gunst van het electoraat in de gemeenten is weer begonnen. De voorbije weken heb ik diverse programma’s van partijen en groeperingen gezien die in mijn ogen weinig verrassend waren en die ook nog eens weinig zicht boden over wat ons in Zeeland te wachten staat. Op korte termijn worden de gemeenten geconfronteerd met forse bezuingingen van rijkswege; de donaties aan het verrotte bankwezen moeten per slot van rekening verrekend worden; ergo; de burger mag betalen! 

Weinig partijen en groeperingen houden met deze bezuinigingen rekening. Sterker nog, er wordt niet eens gewaarschuwd.

Voorts lijkt het me verstandig dat de lokalo’s voordat ze hun campagnes daadwerkelijk beginnen kennis nemen van het laatste Scoop-rapport over de Staat van Zeeland. Deze nota biedt (aankomende) bestuurders een schat aan informatie die hen nu en in de toekomst van nut kan zijn. Het is beter iets te roepen als je ergens kennis van draagt, dan niet gehinderd door enige kennis iets te roepen door de lulijzers, maar ja, dan moet er wel eerst iets gelezen worden.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.