Clavis en de kou

“Er is niks aan de hand met de verwarmingsinstallaties van de flats”, laat woningbouwcorporatie de regionale media weten in reactie op klachten van bewoners van de flats in Terneuzen-Zuid. Een botte reactie, waarmee de klagende bewoners weggezet worden als leugenaars, terwijl dit absoluut niet het geval is. Het is koud in de pas gerenoveerde appartementen. De voorbije weken liep de temperatuur in de huiskamers van de appartementen nmmer hoger op dat een graad of zeventien, achttien. In de keukentje kon daar -als er tenminste op gas gekookt wordt – nog een graadje bijkomen, maar daarmee is het wel gezegd ook. Mijn lieve ma woont ook in een van die appartementen en zei al ruim voor kerst dat de boel niet warm te stoken viel.

Bij Clavis weet men niets van klachten. Nou ja, de meeste appartementen worden bewoond door oudere mensen en die klagen eerst en vooral tegen elkaar en vervolgens tegen werklieden, beheerders of inspecteurs van de woningbouwvereniging  die ze toevallig tegen het lijf lopen. Deze mensen zijn niet gewend om klachtenformulieren in te vullen en procedures af te handelen. Het is prima als bejaarde activisten als het echtpaar Klein Hesselink en anderen de weg weten en -niet voor het eerst overigens – aan de bel trekken bij Clavis.

Want een ding staat vast; het is koud in de flats.

En dan hebben we nog niet over die gepeperde rekeningen die veel mensen zomaar kregen, omdat ze teveel gas zouden hebben verstookt!!!

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.