Ontpolderen

Ontpolderen. In Hulst is na de informatieavond van eerder deze week over de toekomst van de Hedwigepolder een paniekigere discussie opgelaaid onder de lokale politici over het ontpolderingsdossier. Een woordenspel dat nog wat wordt aangewakkerd door publicaties in Nieuwe Oogst en uitlatingen van Partij voor Zeeland-voorman en raadslid Jean Paul Hageman in de lokale kranten. Hageman kruipt uit zijn hangzetel en hijst zich op de barricaden. De Hulster politiek doet alsof er nog besloten moet worden over de toekomst van de polder terwijl de beslissing reeds lang geleden gevallen is.

Een kortstondig bezoekje aan de afgelegen en verlaten, edoch rustieke polders aan de Scheldeoever zou klaarheid moeten brengen. In de Prosperpolder, net over de grens, ronken kranen en bulldozers. De Belgen zijn druk doenden met grondwerken. Bij de bouwwerf staan nieuwe borden met afbeeldingen en kaarten van het nieuw aan te leggen grensoverschrijdende natuurreservaat. Ook de Hedwigepolder is netjes ingekleurd met geulen, kreekjes en slikterrein. Het is rijkelijk laat van de (rijks)overheidsinstanties om de Hulster raad nu te informeren. Het is naief van de Hulster raad om aan te nemen dat zij het ontpolderingsproces nog kan keren. De pap – klei en zand in dit geval – wordt letterlijk al gestort

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Ontpolderen

  1. Stan de Bakker schreef:

    Zo doen we in Nederland toch alles? We hebben onze inspraakprocedures zo breed gemaakt, dat de overheid niet anders kan dan tot het wapen van “voldongenheid” over te gaan. Want willen ze in dit geval de verplichtingen uitvoeren die ze in het verdrag van 2005 met de Belgen overeengekomen zijn, kunnen ze stomweg niet anders! Laat ons terug ons verstand gaan gebruiken en al die zeikclubjes en breedpraters de deur uit schoppen en gaan doen waar de overheden voor gekozen zijn: REGEREN. Dat wil niet zeggen dat er geen protest mag zijn, dat moet er zijn als er iets onbetamelijks wordt besloten. Maar het proces wat we nu doormaken, dat iedereen zijn paaltje onder mag zeiken, leidt tot niks. En dat clubjes met veel subsidie de dienst kunnen uitmaken, nog minder.

Reacties zijn gesloten.