Jonkman

Jan Jonkman heeft het ondermaanse verlaten. Hij vertrok vanmiddag (dinsdag) in een zee van bloemen en onder applaus. Voor zijn finale afscheid waren honderden familieleden, vrienden en kennissen samengekomen in zalencentrum De Brouwzaele in Terneuzen om het vorige week woensdag overleden PvdA-raadslid-en schooldirecteur (54) een laatste eer te bewijzen. Het verliep zoals Jan het zich gewenst zo hebben.
Namens de familie karakteriseerde Johnny de Witte Jonkman als een rots in de branding, een adviseur, een vraagbaak. Collega-directeur Gerard Langeraert van Open Basis had het over een krachtig mens, die oog had voor het menselijke. Burgemeester Jan Lonink en wethouder Co van Schaik roemden Jonkman om zijn inzet, zijn loyaliteit en medemenselijkheid en uit de brieven van zijn dochters bleek dat Jonkman ook gewoon een vader, een aardige vader.
Terneuzen moet verder met een mensenmens minder.
En dat is jammer…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.