Integriteit

Hulst moet blij zijn dat een projectontwikkelaar het hart van Kloosterzande wil opknappen met 200 nieuwe woningen. Dat zegt PvdA-wethouder Diana van Damme. Toch heeft een deel van de Hulster politiek moeite met het bouwplan. CDA en SP vinden 200 woningen erg veel. Ik zou me om iets anders druk maken. Gaat de gemeente Hulst in zee met een projectontwikkelaar die toestaat dat in zijn bezittingen naar hartelust bedwelmende middelen worden geteeld. Politie-invallen hebben recentelijk uitgewezen dat dit op grootschalige wijze het geval was. Zou Hulst er niet beter aandoen om een integriteitsonderzoek te laten uitvoeren. De Wet Bibob biedt mogelijkheden en die niet alleen. Als de integriteit van bestuurlijk handelen in het geding is zijn de rapen snel gaar. Zie hoe Terneuzen worstelt met skihal en Checkpoint. Maar in Hulst daar is men blij…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Integriteit

  1. A.A schreef:

    Vind je het gek dat men blij is met deze projectontwikkelaar? De Griffier heeft een analyse gemaakt van de Raad en het College. Nooit werd in Hulst een spijker meer direct op de kop geslagen dan dan in dit rapport. Het maakt gewag van onkunde, desinteresse en een laag niveau, en dat geldt zowel voor de Raad als het College. Vind je het dan zot dat wethouders zulke uitspraken doen, wethouder(s) waarvan je toch enig niveau mag verwachten? Een projectontwikkelaar snapt dat snel en maakt daar handig ge(mis)bruik van. En wie moet die 200 woningen gaan bevolken? Konijnen zat in de polder, dus als ze ze niet aan de straatstenen kwijt kunnen, maken we er toch konijnenkoten van? Makkelijk zat! Alleen, het stropje zal voor Hulst zijn……

Reacties zijn gesloten.