Checkpoint4

Van de berichten in de kranten over de zaak Checkpoint en de bemoeienissen van Terneuzense bestuurders ermee klopt volgens burgemeester Jan Lonink van Terneuzen geen hout van. Delen van de verslagen in de zaak zijn door de verdediging deels in handen van de krant gekomen en daar wordt volgens Lonink “niet in de goede zin gebruik van gemaakt”. Lonink zei dit donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Volgens de burgemeester heeft de verdediging van Checkpointbaas Willemsen een nieuwe vorm van communiceren gevonden die buiten alle proporties is. “Simpelweg door mij en de gemeente heel zwart weg te zetten”.

 Lonink voerde in zijn betoog verder aan dat de aantijgingen aan het adres van hem (hij zou volgens OvJ Valente in de PZC mogelijk een ambtsmisdrijf hebben begaan) en de gemeente (die Checkpoint zou hebben gefaciliteerd) volsterkt onjuist zijn. Volgens de Terneuzense burgemeester hebben raad en hijzelve “in volledige integriteit sinds 2006 gewerkt aan het terugdringen van het buitenlandse drugstoerisme en het aanpakken van de overlast.”
Deze stellingname zal de Officiier van Justitie volgende week in de strafzaak tegen Checkpoint nogmaals benadrukken.
“Het ziet er naar uit, wist Lonink ,”dat er nog meer mistige verhalen zullen volgen De buitenwacht lacht er om, maar wat eerst een oud-burgemeester overkwam en nu mij aan schade wordt toegebracht, dat is niet makkelijk te herstellen.”

Op het stadhuis veroorzaakten de uitlatingen van Valente in de krant behoorlijk wat reuring. Even overwoog Lonink om een klacht wegens smaad/laster in te dienen, maar zag daar – net als oud-burgemeester Barbé eerder – na consultatie van de huisadvocaat vanaf. Een eis tot rectificatie door de PZC werd genegeerd.

Een raadslid, CDA-fractievoorzitter Henk Siersema, die in verschillende Checkpointgerelateerde artikelen zijn zegje had gedaan; en en passant de gemeente – dus zijn collega’s – verweet meegewerkt te hebben aan semi-illegale zaken, iets wat hij “bezopen”vond, werd gisteravond officieel een politieke paria. In eerste instantie door een vriendelijke Pim Broekhuijsen, maar daarna door een vileine Marnix van Oyen (PvdA) die Siersema te boek zette als een een oncollegiale leugenaar, een politieke lafbek en een persoon die met heel de raad geschoffeerd had, inclusief zijn eiegen fractie. Siersema’s reactie stelde in eerste instantie weinig voor en in tweede instantie nog minder. Hij zei zich namelijk totaal niet in het woord bezopen te herkennen. Ergo, de journalist heeft het gedaan. Ik heb het niet gezegd.

Siersema bleef na de raad niet achter om iets te drinken…

Wordt natuurlijk vervolgd…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.