Zes wethouders en een burgemeester te Terneuzen!

Ah kijk, de nieuwe bestuurlijke TOP-ploeg van Terneuzen is rond, de taken zijn verdeeld, de rondleidingen in het stadhuis zijn achter de rug, de lijken in kasten opgeborgen en het feest van het besturen kan beginnen. Nog even een snelle verkiezing en het inzweren kan beginnen, zo ware helpe mij God allemachtig…
Al wat scheidend PvdA-wethouder Cees Liefting jarenlang behartigde is mooi verdeeld over de portefeuilles van de nieuwe mensen. Echt verstandig is dat niet te noemen omdat het gros van zijn activiteiten in het sociale domein toch met elkaar verweven waren. Nu dus niet meer.

Zes wethouders maar even. Terneuzen telt meer dagelijkse bestuurders dan Rotterdam wist de media onlangs te melden. Maar goed, Cor de Jonge, tekenaar van het Zeeuwse Halfformaat wist waarom, simpelweg omdat het stadhuis van Bakema zo ingewikkeld in mekander zat. Nou ja, ik geloof ook niet dat iedereen straks daar zijn weg gaat vinden, maar goed er zijn meer dan zat voorlichters, boa’s en bodes om hen te helpen.

Heb ik vertrouwen in al die nieuwkomers? Nou nee, nou ja. Vorig keer was Jack Begijn de man die nu ervaring uitstraalt ook een onervaren bestuurder. Men zegt dat hij het goed gedaan heeft. Kijk je bijvoorbeeld naar een andere bestuurder van de voorbije periode Frank Deij, dat was ook een beginneling, maar veel mensen hebben nu nog de indruk dat hij nog altijd moet beginnen. En nemen we de meest ervaren man in de ploeg, Frank van Hulle, de TOP-voorman, daar kan ik alleen maar van zeggen dat-ie elke periode bijleert, maar nog steeds veel moet leren.

De gemeente gaf het volgende communiqué uit:

“De taken zijn verdeeld onder B&W voor de komende 4 jaar, met aftrek van voorarrest..
Burgemeester de heer J.A.H. (Jan, was vergeten) Lonink voert de portefeuilles: Beleidscoördinatie, Gemeentelijk ambassadeur (inclusief representatie), feest en partijen, grensoverschrijdende samenwerking en recepties, haven gerelateerde bedrijven, verkiezingen en referenda, veiligheid en fake-news en Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen.
Mevrouw P.A.F. (Paula) Stoker, TOP/Gemeentebelangen voert de portefeuilles: Bestuur en ondersteuning (exclusief verkiezingen en referenda en gronden en gebouwen zonder Gronden), Participatiewet, Bedrijfsvoering: personeel en organisatie, facilitaire zaken, draaideuren, communicatie, ICT en juridische zaken.
De heer J. (Jurgen) Vervaet, CDA voert de portefeuilles: Gronden (exclusief grondexploitatie) en gebouwen, Wet maatschappelijke ondersteuning (exclusief Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuwsch-Vlaanderen), Onderhoud en beheer openbare ruimte, Afval (inclusief afvalstoffenheffing), PET-flessen, begraafplaatsen en inkoop (met uitzondering van bedrijfsauto’s, onderdelen en brandstoffen).
Mevrouw S.G.P. (Sonja) Suij, VVD voert de portefeuilles: Jeugd, onderwijs, Frisse Winden en volksgezondheid zolang dit niets te maken heeft met kernrampen, branden, gasontsnappingen, WMO en meer.
De heer drs.(ja Frank is er een. Lonink ook, maar die wil het niet meer weten) F.O. (Frank) van Hulle, TOP/Gemeentebelangen voert de portefeuilles: Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en stedelijke vernieuwing (inclusief wonen, vd Poel, bouwen), financiën (waar in stilte Francois Lauret weer voor wordt aangetrokken zoals de voorbije periode, maar dat mag niet bekend worden), cultuur (inclusief musea en media, met uitzondering van fake news).
De heer J.F. (Jack the man) Begijn, CDA voert de portefeuilles: economie, toerisme en plattelandsontwikkeling, huiskamers, midden- en kleinbedrijf en marktzaken, waterpartijen en sport.
De heer B. (Ben) Van Assche, ChristenUnie voert de portefeuilles: Verkeer, vervoer en waterstaat, milieubeheer inclusief klimaat exclusief crematies, zomer en winter en duurzaamheid.

Woensdag 9 mei wordt de nieuwe bestuursclub geïnstalleerd. In het stadhuis ergens om 19.30 uur.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.