Rel om het Hulster Huis van de Sint (met aanvulling)

Klaas komt, maar lang gaat hij dit jaar niet blijven.
Althans zo lijkt het er op in stede Hulst.
Werd de Goedheiligman in voorgaande jaren verwelkomd door een hele schare kinderen en vrijwilligers uit ondernemerskringen en na de intocht ondergebracht in zijn eigen – tijdelijke – huis in het bureel van de lokale VVV, dit jaar moet de oude kindervriend na de rondgang in de Vossenstad zijn biezen weer pakken. Het zogenaamde Huis van de Sint blijft dit jaar gesloten, dicht voor Sint, Pieten en vriendjes en vriendinnetjes.

De Sint zal als vroeger daar geen kinderen meer kunnen ontvangen.
Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad heeft de activiteiten geschrapt van het programma. Geen geld meer voorover.
We hebben het dan over een mille of drie, opgehoest door ondernemers, uitgegeven door ondernemers, juist die ondernemers die niet gekend werden in het besluit van de club om het Huis van de Sint op te doeken. Juist die ondernemers die dat – blijkt nu – helemaal niet willen.
Maar ja, sinds enkele jaren geldt de Wet van Peerbolte in Hulst die zegt al wat goed is moet uiteindelijk worden opgedoekt en dus ook dit.
Deze oud-wethouder van Ede bestiert de middenstandsclub al geruime tijd op geheel eigen wijze en beslist bijgevolg ook over wat er in Hulst gebeurt en niet gebeurt. De leden kunnen klagen, maar hij is gekozen als koning en regeert bijgevolg (tot ze ‘m wegsturen).
Het besluit van de Sint na zijn intocht dit jaar de hort op te sturen is evenwel niet goed gevalllen.
Heel wat ondernemers spreken schande van het besluit en vinden dat dit terruggedraaid dient te worden. Maandag steken ze de koppen bij elkaar.
Eens zien of de Sint nog in zijn tijdelijke huisje mag in stede Hulst.

Aanvulling: Na flink wat heen en weer gepraat, een mogelijke overname van het huis van Sint door meubelboer Morres heeft ondernemersdon Peerbolte alsnog besloten om het Huis van de Sint terug op de activiteitenlijst der ondernemers te zetten.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.