De intergemeentelijke blunderdienst Sabewa gaat door

Nou, boude taal hoor wethouder Jack. Laat ze daar bij Sabewa maar eens een poepje ruiken. Draai dat bestuur maar eens de duimschroeven aan, alhoewel, dat ga niet gebeuren. Bestuurslid A. Totté uit Hulst heeft zijn handen in die van een raadslid geslagen uit protest tegen anti-homogeweld en die andere bestuurder, die van de waterschappen, die heeft zijn duimen hart nodig om in een gezelschap van jonge entrepeneurs mes en vork netjes te bedienen. Dus wie van het bestuur -heer Werkman – heeft u in een worggreep. Niemand.

En het wordt toch wel eens hoog tijd dat de intercommunale Zeeuwse belatingdienst der overheden eens goed op zijn nummer gezet wordt, wat de club blijft gewoon falen. De nieuwe directeur – een cliëntillistisch product zonder weerga – heeft de boel absoluut niet op orde gekregen, ook al was dat nadrukkelijk beloofd en had zij van het bestuur die missie meegekregen.

Ging het begin dit jaar mis met de hondenbelasting – allemaal dieren in Kloetinge uit heel Zeeland – nu blijkt Sabewa mensen die jaren achtereen kwijschelding van belastingen toegekend even vrolijk aansdlagen op te sturen. Bij vele tientallen mensen heeft dit tot woede en frustratie geleid. De Sluisse adviesraad voor Sociale Zaken schreef naar aanleiding van klachten over Sabewa’s drang tot innen een alarmbrief aan college en gemeenteraad over de werkwijze.
De raad adviseerde Sluis om uit Sabewa, het samenwerkingsverband, te stappen. Zover durft stoere Jack natuurlijk niet te gaan, maar het wordt hoog tijd dat Sabewa normaal gaat presteren.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.