Delta naar de Wallenbergs

logoDelta Comfort gaat onder Zweedse vlag verder. EQT Infrastructure koopt voor 488 miljoen euro de Delta divisie die energie verkoopt en de multimediatak ZeelandNet. De 520 mensen die bij de Delta-onderdelen werken behouden hun baan en dat is mooi meegenomen.
EQT is geen traditionele energiemaatschappij, maar een grote beleggingsclub die 31 miljard heeft uitstaan over 21 fondsen en zelf weer deel uitmaakt van Investor AB, de holding van de puissant rijke Wallenbergfamilie. Of Delta overigens nog een keus had is een tweede.

Delta-directeur Gerard Uytdewilligen zei tegen Omroep Zeeland blij te zijn met de verkoop. “We hebben maandag tot in de kleine uurtjes doorgewerkt om deze deal rond te krijgen. Ik denk dat we het maximale eruit hebben kunnen halen.” Dat maximale betreft dat de facto niet zozeer de prijs, maar het behoud van de werkgelegenheid en de bedrijfsnamen, waardoor het lijkt of de Zeeuwse binding daadwerkelijk blijft bestaan.

De voorgenomen verkoop moet nog goedgekeurd worden door de aandeelhouders (gemeenten en provincies) en de bedrijfsgremia. Verwacht wordt dat dit in de loop van het eerste kwartaal van 2017 zal gebeuren.

Matthias Fackler, Partner at EQT Partners and Investment Advisor to EQT Infrastructure, zei in een reactie onder de indruk te zijn van Delta Comforts superieure netwerk structuur, het unieke multi-utility productaanbodn en de leidende positie van het bedrijf in Delta. Onder EQT kan het bedrijf een nieuwe ontwikkelingsfase instappen, aldus Fackler.

Nou ja, laat ons dit voorlopig maar beschouwen als positief nieuws. Niet? Alleen bij Delta moeten ze wel beseffen dat een grote private equity onderneming als EQT maar éen ding maakt: geld!

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.