De stiertjes van Terneuzen en de marketingdames

IMG_5659De drie dames die al maanden moeizaam trachten om grootstad Terneuzen wat toeristische allure aan te praten hadden de voorbije week een meevaller. Een mooie meevaller, een grote zelfs. Terneuzen haalde zelfs de nationale nieuwsdiensten zonder dat daarvoor evenementen moesten worden opgetuigd, dure advertentiecampagnes moesten worden uitgerold en meer van zulks.
Nee, dat was allemaal niet nodig.
Er moest geen campagne worden opgezet.
Er hoefde vanuit de city-en andere managementstructuren helegaar niets gedaan te worden.
nada.

Nee, twee jonge stieren, zo konden nog niet eens varretjes worden genoemd, zo jong waren ze,
brachten Terneuzen binnen een uur nationaal in beeld.
Nou moet ik zeggen dat die beelden nou ook weer niet direct voor Terneuzen spraken, want laat ons wel wezen een jonge agent die in angst probeert met zijn dienstpistool een stierenschedel te doorboren, ik vond dat toch een beetje…nou ja, lullig, voor stier, agent en Terneuzen.
Een uur hobbelden de uit een weilandje net buiten de stad ontsnapte dieren door de zuidelijke stadswijken, lieten een fietser vallen en verwondingen oplopen, bonkten wat tegen wat auto’s tot dat dierenarts Frank van de Vijver de twee met een verdovingsgeweer kon uitschakelen.
Dierenarts Frank was dan ook de held van Pamplona aan de Schelde…ja, dat meldde de krant met veel plezier.
Met de jonge dieren gaat het vooralsnog goed. Volgens de dierenarts eten ze weer normaal na een stressvol uitje. De eigenaar zal ze niet meer in het weilandje zetten, omdat ze dan wellicht weer op pad zullen gaan.

De dames van de Terneuzense marketingbrigade, natuurlijk hartstikke blij met de Pamplona-verhalen, overwegen nu op gezetten tijden wat stieren door de stad te jagen. Wat groter, ouder en mogelijk wat meer. Ze weten nu dat ze een goede dierenarts met verdovingsgeweer standby moeten hebben, niet te veel auto’s op straat en dan wijst het zichzelf. Toeschouwers zijn zo gevonden, een burgernetalarm en ze zijn er, dat bleek deze week ook.
De dames zien het helemaal zitten.
Ze gniffelen nu al…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.