Alles is altijd veilig in Doel

Koeltoren kerncentralepark Doel

Koeltoren kerncentralepark Doel

Het kerncentralepark in Doel, net over de grens bij Hulst, is altijd veilig. Of er nu haarscheurtjes in de mantel van een van de centrales gevonden worden of dat er 65.000 olie lekt in een andere of dat er een transformator ontploft en vervolgens in de fik vliegt. In Doel is altijd alles veilig, nooit is er gevaar, nooit hoeft de omgeving enige vrees te koesteren.

Zeker niet over de grens in Hulst, waar burgemeester Jan Frans Mulder altijd en immer als een menselijke monitor alles in en rond Doel in de peiling houdt. Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst is zeer betrokken bij de veiligheid rond de kerncentrales in Doel en Borssele, zo meldden de regionale couranten amper een maand geleden nog toen de antikernbeweging Wise weer eens haar ongenoegen geuit had over het reilen en zeilen in het Belgische park. “.Als eerste burger en uit hoofde van zijn taak als portefeuillehouder veiligheid is het ook vanzelfsprekend dat de burgemeester zich daarmee bezighoudt”, mochten we vernemen.

Van de vier centrales werkt er momenteel maar een, de rest kampt met problemen. Niettemin wil de huidige Belgische regering wil Doel 1 en de even oude centrale Doel 2 nog tien jaar langer in bedrijf houden. Had het aan de vorige regering gelegen, dan waren de twee oude centrales in 2016 voorgoed dichtgegaan. De Belgen blijven met problemen met hun kerncentrales worstelen. Ook met die in Tihange. Telkens is er wel iets. Zijn het geen technische problemen, dan blijkt het personeel niet bevoegd te zijn om zaken te doen die ze doen. Maar, zo als telkens door Electrabel-woordvoerders gezegd wordt “alles is veilig”.

Tot het een keer goed misgaat.
En ook Jan Frans Mulder niet meer glimlachend aan alles voorbij kan gaan.

Ontploffing en brand in Doel

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Alles is altijd veilig in Doel

  1. Peter Urbanus schreef:

    Bij elke (bijna-)ramp luidt de mantra: er is geen gevaar voor de volksgezondheid geweest. De eerste keren geloof je dat nog en dat wil je ook graag. Maar echt vertrouwen doe je het niet.

Reacties zijn gesloten.