The day of the cat

IMG_4114Het was vandaag een kattendag.
In Kats blijkt er een mepper actief te zijn, in Terneuzen was er eentje vermist (een kat, niet een mepper) en de SP in Middelburg verloor een trouwe aanhanger in bont. En Ron de Kort manifesteerde zich als kattenhater .En ik, ik kon naar de dierenarts met onze bijna 18-jarige Freija. Ze at niet meer, dronk niet meer en kon de kattenbak al dagen niet meer vinden. Ze lag daar maar, roerloos te ademen, dat wel nog.
“Het is goed mis”, wist de dierendokter, maar ja, dat wist ik ook al.

In november had het beestje een herseninfarct gehad, waar ze wonderwel van herstelde. Goed, ze was doof en had wat artrose, maar ze was levendig en at en dronk naar behoren.
Afgelopen weekeinde liep ze nog kopjes te geven in een overvol huis, liet zich aanhalen door de kleinkinderen, maar gisteren was ze op.
Ze lag te slapen buiten in de regen. Ik haalde haar naar binnen, maar ze wankelde op haar pootjes. Haar bak liet ze staan, eten, drinken, ze deed niets meer, reageerde niet meer.
De dierendokter constateerde geen reflexen meer, problemen met spijsvertering, nieren en schudde het hoofd. “Het enige wat het nog goed doet is haar hartje. Ik kan haar wel even oplappen met een shot, maar dan staat U hier over twee dagen weer met dezelfde problemen”, zei ze…

Freija doet ook niets meer.
Ze is rustig ingeslapen.
Verder lijden bespaard.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op The day of the cat

  1. Ron de Kort schreef:

    Conny, al meer dan 35 jaar een ware terreur van katten (van anderen) die je tuin bevuilen, de kussens in de loungehoek bevuilen als je ze even laat liggen. Ja, daar ga je katten van haten, en dat vind je toch niet vreemd, he? Ik ben op zoek naar de ultieme bestrijdingsmethode zonder de katten overigens wat aan te doen. Tenslotte kunnen zij er ook niets aan doen, maar wel de eigenaren van die katten. Vaak hebben de kinderen liever een hond, maar krijgen ze die niet omdat je daar te veel rekening mee dient te houden. Dan maar een kat, die kun je gewoon laten rondlopen buiten.
    Jaren geleden woonden er een ouder echtpaar in de buurt met katten. Die kwamen NOOIT buiten de eigen tuin. Meestal zaten ze binnen en als ze naar buiten mochten, aan een draadje aan de tuindeuren.

  2. Pclijsen schreef:

    Ron de Kort, de pest met vandaag is dat we alle contact en voeling met andere levende wezens verloren hebben, waarvan uw reactie een uiting is. Loop gewoon niet te zeuren over hoe andermans katten jou dikvoormekaartje aantasten. Als het die kat niet is, dan zijn het de schijtvogels, de houtduiven, de woelmuizen of de reetratten. Kun je dat niet meer hebben, te leven in een wereld met ook nog beestjes, spring dan van het dak af of zo.. Oh ja, ik heb geen kat hoor, wel een tuin….

  3. Sterkte Conny, kat of mens, ze was lid van je gezin. Mooi eerbetoon aan Freija.

Reacties zijn gesloten.