Dag april, hier mei…

April was een mooie zonnige maand met wat lage temperaturen. Nou ja, vooruit. Voor Gremberghe’s Blog was april ook niet slecht. Een paar leuke items en flink wat lezers. Bijna 8700 passeerden de teller. Vijftienhonderd meer dan gemiddeld. Mooi is dat. En wat werd door die lezers aangeklikt of opgezocht. welnu, het feit dat in Terneuzen de pers de vergaderzaal uitgejaagd werd trok best wat volk, zo ook het verhaal dat de Zeeuws-Vlaamse herindeling vooral voor Axel goed is uitgepakt. Dat Terneuzen in een klap tot wereldstad gemaakt kan worden trok ook nogal wat aandacht en dat gold ook voor het gedwongen vertrek van CDA-gedeputeerde Cees van Beveren, voor wie de nieuwe Sloeweg bestuurlijk noodlottig werd. Verder amuseerden lezers zich om de berg van en het oud-papier in wereldstad Terneuzen.
We gaan voorts en verder.
Mei is al dagen op gang.
Dagen van stilstaan, herdenken en feesten.Het moet zo zijn.
De header is een bekende, Mount Rushmore in South Dakota.
Tussen 1927 en 1941 hakten zo’n 400 arbeiders onder leiding van Gutzon Borglum de 18 meter hoge busten van de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln uit het graniet. De berg symboliseert de eerste 150 jaar van de geschiedenis van de Verenigde Staten, maar is ook omstreden omdat de hoofden hoog boven de Black Hills uittorenen en laat die heuvels nou juist heilige grond zijn voor de Sioux-Indianen.
Het monument trekt jaarlijks zo’n twee miljoen bezoekers en al tijden wordt er gespeculeerd over eventuele nieuwe hoofden en van wei die dan zouden moeten zijn…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , . Bookmark de permalink.