Affaires boeien de kiezer niet…

rutte208Dat de premier van dit land, Mark Rutte, vandaag in de media simpelweg durft te stellen dat de affaires binnen zijn partij de kiezers niet boeien vind ik stuitend.
Het geeft aan dat de leider der liberalen integer handelen niet belangrijk vindt.
Dat een nu vertrokken staatssecretaris willens en wetens heeft meegewerkt aan het witwassen van met drugshandel verkregen miljoenen moet – denk ik zo – wat Rutte betreft kunnen. Dat een Mark Verheijen een declaratiegedrag vertoonde dat niet door de beugel kon, ach, dat moet in de optiek van Rutte kunnen. Mensen vinden dat niet belangrijk, kiezers hebben andere sores.
Jaja, lul er maar overheen.

Dat een VVD-fractievoorzitter te Stichtse Vecht vast zit wegens witwassen en hennepteelt en en passant zich samen met een VVD-wethouder en burgemeester (feestbeest Bats) schuldig heeft gemaakt aan ambtelijke corruptie, dat moet kunnen.
Dat een Venlose VVD-wethouder jaarlijks voor korte ritjes in zijn standplaats de taxi nam en op kosten van de gemeenschap vele duizenden euro’s verreed waar een simpele fiets of eigen auto uitkomst had kunnen bieden, dat moet volgens diezelfde Rutte kunnen. Dat een VVD-burgemeester een werkstraf heeft gekregen voor het schenden van de geheimhoudingsplicht bij een sollicitatieprocedure, ach, het is allemaal klein bier. En nu heb ik het alleen nog maar over liberalen. in andere partijen zitten ook heel wat publieke ruif-vreters tegenwoordig, maar laten we die even buiten beschouwing laten. Het is Rutte, de liberale premier van dit land, die meent dat burgers zich om die affaires en misstanden niet druk maken. Ik doe het wel, een beetje toch, ik vind dit soort voorvallen ronduit beschamend.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op Affaires boeien de kiezer niet…

 1. Tom Aarts schreef:

  What’s new !!

  Eenmaal in het pluche beperkt het verantwoordelijkheidsgevoel zich tot zaken die de pluchezitter ZELF belangrijk vindt. Beloftes, partijpolitiek, uitgangspunten, etc zijn er alleen de weken voor de verkiezing.

  Ik zou stemmen op een politicus die gewoon eerlijk zou zeggen; ik zit hier voor mezelf!!
  Dan hoef je ook niet van die rare beloftes te doen voor elke kiezersgroep die op je pad komt. Nee je stelling is dan duidelijk. Mensen stem op mij ik ben eerlijk in mijn doelstelling en hang geen k*ntverhalen op. Verlang niets van me na de verkiezing want ik beloof u nu ook niets.
  Het toonbeeld van een rechtschapen politicus, met de nadruk op schapen………………!

  En Conny, blijkt niet uit de opinie dat wat jij hierboven omschrijft gemeen goed is in de gedachten van de kiezers!!??

 2. Michiel Groeneveld schreef:

  ” ….laten we die even buiten beschouwing laten….” – ja, ja. Zulke figuren kom je inderdaad overal tegen, Conny. Waar het om gaat is of iemand die echt naast de pot piest er ook mee weg komt. Daar zul je de meeste partijen – dus ook de VVD – niet op kunnen betrappen en dat weet de kiezer ook. Vandaar.
  Ik bespeur sympathie voor de boe-roepers langste zijlijn die het liefste iemand bij geruchte zouden willen afschieten. Of heb ik het mis?

  • van Gremberghe schreef:

   Ja, je hebt het mis. Mijn ergernis komt voort uit de luchthartigheid van Rutte, het wegwuiven. Dat moet de man in zijn positie niet, nee nooit doen.
   Nu ook weer zo type. 10 mille per jaar voor taxibonnetjes in Venlo. Ja, het is allemaal rechtmatig!
   Ammehoela, het is schandalig.
   Integriteit hoort tussen de oren te zitten. Wie niet integer kan handelen hoort in het publiek bestuur niet thuis. Ben het verder volledig eens met Frits Jansen..

 3. frits jansen schreef:

  Fenomenen als graaien, nepotisme, creatief boekhouden en verspilling komen we bijna dagelijks tegen. In de politiek lijkt het helaas een extra veel voorkomend verschijnsel.. De linkse kiezer zal zeggen vooral die VVDers zijn zo, de rechtsmens geeft de ‘links lullen rechts vullen’ homo sapiens de schuld. Hoe dan ook gaat het niet aan dat de een minister president dit laatdunkend afdoet en termen gebruikt als ‘ mensen vinden dat niet belangrijk, kiezers hebben andere sores’ Je bent dan losgezongen van de werkelijkheid. Dit gaat de mensen zeer aan en een minister president mag dit nooit afdoen als een weeffoutje maar krachtdadig en duidelijk stelling nemen tegen dergelijk gedrag. Of het allemaal veel uitmaakt is weer een heel ander verhaal.

 4. Peter schreef:

  In de jaren negentig en begin deze eeuw kwam het nog voor dat een bewindsman of -vrouw moest opstappen wegens onduidelijkheden in hun cv. Ze hadden het wat mooier gemaakt dan het in werkelijkheid was en dat was een doodzonde. Nu mag je nog blijven zitten bij verdenking van fraude, manipulaties, bedrog, liegen, totdat het echt niet meer verder kan.

 5. Peter schreef:

  Decennia lang was de VVD een vrij nette partij. Politiek was ik het zelden met ze eens, maar persoonlijk kon ik het met klassieke VVD-ers goed vinden. Inmiddels is hun gedachtegoed al jaren dominant en zijn ze de grootste partij. Dat trekt kennelijk bedenkelijke figuren aan, maar zorgt er ook voor dat hun ego’s ongezonde afmetingen hebben bereikt. Dat hebben we bij meer partijen gezien en ook die kwamen voor de val.

  Ik vraag me af wat mensen als Voorhoeve en Weisglas van de gang van zaken vinden.

Reacties zijn gesloten.