Het Mandelapark van Vlissingen

VLISSINGEN – Sinterklaas heeft voor Vlissingen nog een cadeautje waar eigenlijk niemand, nou ja de PvdA-en D66 fractie uitgezonderd, om gevraagd had. Met ingang van 5 december heet het Paauwenburgpark in Vlissingen het Nelson Mandelapark. Die dag wordt het naambordje onthuld, zodat de de herinnering aan Nelson Mandela en alles waarvoor hij stonden Vlissingen althans blijvend is.

Grem meets Mandela. (in de juiste verhoudingen)

Grem meets Mandela.
(in de juiste verhoudingen)

Het is wat, alsof Mandela ooit gedacht had om stegen,pleinen, lanen en hele gemeenten naar hem vernoemd te krijgen. Ik denk niet eens dat hij er op zat te wachten, maar het gebeurt. In Zuid-Afrika is er in elk gat wel iets wat aan de staatsman herinnert en naarmate het slechter gaat met het volledig stuurloze ANC neemt de wildgroei aan beelden, monumenten en naamborden toe. Hoe meer kritiek er is op het regime van de corrupte Zuma, hoe vaker de naam van Mandela weerklinkt. De oude leider zou er bij leven onpasselijk van zijn geworden.

Zo ook van al dat geherdenk in Europa. Een straat, een laan, een plein, een parkje. In Vlissingen nog wel.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Het Mandelapark van Vlissingen

  1. Peter schreef:

    Mooi stuk en geweldige foto.

Reacties zijn gesloten.