Lonink ijvert voor legale wegraces

Unknown-2Na eerst twee jaar niets te hebben willen doen aan klachten over illegale straatraces op de Smitschorrestraat in het Westdorpse kassengebied verbood de Terneuzense burgemeester Jan Lonink deze zomer de illegale activiteiten op de Axelse Vlakte. En passant kondigde hij daar in september een samenscholingsverbod af. De races op de weg van havenschap Zeeland Seaports trokken zóveel toeschouwers dat Lonink vreesde voor de veiligheid.

De racers willen echter blijven racen en gingen op zoek naar alternatieven, maar wat is een alternatief voor een illegale race een legale. Nou ja, straatraces mogen niet op straat. Dan heb je in feite een circuit nodig, maar deze gasten zullen vast niet aankloppen op het circuit in bijvoorbeeld Zandvoort, da’s niet alleen te duur, maar ook niet hun pakkie-an.
Nee, wat krijgen we nu na een gesprek met de heren. Nu wil Lonink zich best sterk maken voor een circuit ergens in Zuid-Nederland. “En stel dat er in het zuiden van het land vijf of zes locaties worden gevonden, dan wil ik kijken of er ook een eenmalig race-evenement in de gemeente Terneuzen mogelijk is”, wist hij in de krant te melden. Over kort door de bocht gesproken.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.