Dag februari, hallo maart

Als echte wintermaand stelde februari 2014 natuurlijk weinig voor. Daar konden de winterspelen ook weinig aan veranderen. Zacht en vochtig, Engeland bestaat achter Londen niet meer, allemaal weggespoeld. Het beetje Albion wat nog rest wordt nu met Nederlandse pompen drooggepompt. En Poetin is na de winterspelen nu met zijn eigen zomerspelen begonnen. Op de Krim natuurlijk. Franske Timmermans vindt het allemaal maar niks, maar ja, Poetin heeft gelijk, wij zijn begonnen, we hadden natuurlijk nooit Hans van Baalen naar Kiev mogen sturen. Dat is vragen om ellende. Hopelijk komt het allemaal nog goed daar, alhoewel…het blijft vrezen.
Gremberghe’s Blog kijkt terug op een mooie lezersmaand. Bijna negenduizend mensen lazen mijn schrijfsels. Veel aandacht ging uit naar de bijdrage Zeeuwen bestaan niet, althans dat zegt Plasterk,gevolgd door de perikelen rond de Breskense visserij-en haven, de illegale coterietjes van Terneuzen, de verkiezingstijd, die ik leuk vind, en Jan Lonink, die geld wil zien.
Enfin, we zullen zien of Jan het krijgt. Ik peins van niet, maar gelukkig hebben we Daan van Doorn, die Zeeland zelf -op zijn eentje – gaat redden. Zijn we goed af.
Mijn header deze maand een eigenaardige blik op een etalage van een slijterij in Rome. Petra de Boevere heeft ze ook ooit gezien. Die flessen wijn met bijzonder etiket. Ik denk dat dit in Nederland niet zou kunnen…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.