Lex en Max zijn in aantocht

20130430 Holland Koningsvaart (121)Het bestuur van de stichting 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen doet er nog wat schimmig over, maar ik sluit niet uit dat de viering van de verjaardag van dit landsdeel op enig moment zal worden bijgewoond door het koninklijk paar. Lex en Max in Zeeuws-Vlaanderen?! Wanneer, wel dat is even koffiedik kijken, maar aangezien 20 juli, de dag waarop twee eeuwen geleden Staats-Vlaanderen een nieuwe naam kreeg en toegevoegd werd aan het Koninkrijk der Nederland in oprichting, geheel in het teken staat van de zwemwedstrijd tussen Vlissingen en Breskens, verwacht ik dat de Oranjegasten mogelijk over een weekje in Zeeland en in Zeeuws-Vlaanderen zullen neerstrijken.

Hoe kom ik daarbij? Welnu, als je als comité, als stichting, vier jaar in de weer bent om een groots volksfeest op te zetten is het natuurlijk vreemd dat zo’n reeks aan festiviteiten begint met twee besloten bijeenkomsten. Te beginnen vrijdag 14 februari met een bijeenkomst rond het thema 200 jaar Zeeland (dus toch een landje met eigen identiteit) aleen voor de genodigden in de Middelburgse abdij, gevolgd ’s middags door een (weer besloten) openingsceremonie in de Hulster basiliek. Een opening, die nota bene in het teken staat van grensoverschrijdende relaties maar die moeten dan weer wel vooraf geselecteerd zijn. Het kan dus eigenlijk niet anders dat omwille van de aanwezigheid van koninklijke gasten deze nadrukkelijk screening zal plaatsvinden.
Zij zullen als eersten de tentoonstelling “Zeeuws-Vlamingen over vroeger” mogen bezichtigen, het glas heffen en Zeeuws-Vlaanderen een mooi jubileumjaar toewensen om zich vervolgens – omringd door BVD’ers – een heenkomen naar elders te zoeken.
Op zaterdag is de expo te bekijken door het gewone volk, ongenodigd en wel. We zullen zien, maar dat Lex en Max komen, dat weet ik zeker…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Lex en Max zijn in aantocht

  1. Peter schreef:

    Het zal me fijn aan mijn derrière oxideren.

Reacties zijn gesloten.