Augustus bekeken en header

Augustus zit er op, de zomer nadert zijn einde. Straks vallen de bladeren weer, worden de dagen kort en heet het herfst te zijn. Gremberghe’s Blog kende een mooie augustusmaand, veel bezoekers, veel lezers. Bijna 10.000. Zeker tweeduizend meer dan in andere goede maanden. En waar de nieuwkomers vandaan komen is ook te traceren. Van Walcheren vooral, mensen die wat meer willen lezen over Vlissingen, de bonnen, de burgemeester in de problemen.

Bestgelezen bijdragen betroffen ook de Vlissinger kwestie. Het schaamteloze Vlissingen boekte de meeste lezers, mijn very own quick scan van de bonnen haalde de top vijf. Veel belangstelling was er ook voor het voordeelbonnenboekje van Delta, de bijzondere lotgevallen van de Terneuzen Opportunistische partij en – al maanden zo – voor de lijken in tuinen en kasten.
Burgemeester Roep en de bonnetjesaffaire zal nog wel even aanturen. Maandag presenteert de commissie het onderzoeksrapport, donderdag buigt de Vlissinger raad er zich over. Vooralsnog ziet burgemeester René Roep zich als de meest geschikte man om de raad van de havenstad te leiden, veel inwoners verschillen met hem van mening. We zullen zien…
En ja, wat valt er dezer dagen te verwachten. Prinsjesdag in aantocht, financiële problemen voor mens-en machthebbers, veel politiek gedoe, ongerustheid in gemeenten en bij provincies en ja, de verkiezingen in aantocht. Overlopers en nieuwkomers, het spel gaat langzaamaan beginnen.
In de header, speciaal voor een mijner lezeressen te Brabant, het eeuwige licht van de eeuwige stad, Panthéon, plafond.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , . Bookmark de permalink.