Vlaanderenhal in beeld als leutfabriek

555529_508753885876090_1076541320_nEen paar jaar geleden noemde ik de Sasse Vlaanderenhal de schandvlek van Sas van Gent. De politie was het al jaren leeg staande complex midden in het kanaalstadje binnengevallen om een grootschalige wietkwekerij op te rollen, hetgeen gebeurde. Ik stelde toen dat die actie door de gemeente Terneuzen had moeten worden aangegrepen op het probleem van de verloederde hal eens en voor altijd uit de wereld te helpen, maar helaas bleef het bij die wens. Inmiddels is binnen een groep Sassenaar een plan ontwikkeld om de grote fabriekshal – al dan niet ten dele – weer een nuttige bestemming te geven. De gemeente zou dan de hal moeten aankopen.

Of het plan van stichting de Leutfabriek een kans van slagen heeft kan ik moeilijk inschatten. Er zal per slot van rekening wat geld tegenaan gesmeten moeten worden. Neemt niet weg dat de gemeente Terneuzen bereid is om drie ton uit te trekken voor de aankoop van de hal, die vervolgens aan de stichting kan worden verhuurd.

Gisteren meldde de stichting op haar FB-pagina: “Na maanden van voorbereiden mogen we er nu roering aan geven een uniek burgerinitiatief met een haalbare begroting. Veel werk verzet door de projectgroep: Eddy Steyaert, Rodney Hofman, Gerben de Block, Benny Hemelsoet en Jan Vinke. Maar nog veel werk te verzetten, natuurlijk rekenen we op jullie steun!!!”

Vandaag vond de stichting een weg naar de regionale media. Nu nog de weg zien te vinden naar gedegen financiers. Nu hoeft dat voor de directe verhuur van het gebouw niet zo’n probleem te worden. De stichting wil alles en iedereen die in Sasvan Gent iets van doen heeft met het feest der leut, Carnaval dus, de gelegenheid geven om in de hal activiteiten te ontplooien, dat kan het bouwen van wagens zijn, maar ook evenementen. Voor het belendende oude stadskantoor van de voormalige gemeente Sas van Gent heeft de stichting andere plannen, dat zou moeten uitgroeien tot een doecentrum voor kunstenaars en musici.

Nogmaals, of het allemaal haalbaar is valt nog te bezien. Zeker is wel dat alles beter is dan de huidige verkommerde situatie. Zie voor verdere plan de campagne bijgesloten brief van de stichting voor de infobijeenkomst begin september.1240120_515092318575580_717655729_n

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

EĂ©n reactie op Vlaanderenhal in beeld als leutfabriek

  1. Jan Vinke schreef:

    Je zit er weer rap op 🙂
    Toevallig gisteravond je betreffende oude stukje gelezen. Wil wel ff uit de wereld helpen dat wij evenementen gaan organiseren of herbergen en dat er ook niks gesloopt dient te worden.

    Financieel is het plaatje redelijk rond maar zal door zelfwerkzaamheid de grote kluif gedaan worden.

Reacties zijn gesloten.