De revival van een luis (in de pels)

imagesCees komt. Ik had het al aangekondigd, min of meer in maart 2010, maar het gaat gebeuren. Cees Freeke, de Terneuzense oud-belastinginspecteur met politieke aspiraties, heeft zijn come-back aangekondigd in het Zeeuwse Halfformaat. Freeke overweegt – na eerst te hebben meegelift op het Fortuynisme en de beweging van de Grote Blonde uit Venlo – nu met een lokale lijst Terneuzen 55, opnieuw een gooi te doen naar een of meerdere raadzetels. Nu mag Freeke wel zeggen dat die 55 refereert aan het inwonertal van Terneuzen (in duizenden), maar dat is natuurlijk flauwekul. De trekker van ooit LCF (Lijst Cees Freeke) wil natuurlijk ouderen aan zich binden en dat mag, zeker als je zelf 66 bent.

Of de gevestigde orde blij zal zijn met Freekes terugkeer mag betwijfeld worden. In maart 2010 vergaarde hij met zijn lokale lijst 543 stemmen, een honderd te weinig voor een zetel. Dit keer moet Freeke bij machte zijn om datzelfde aantal te behalen met wellicht – profiteren van de 55 Plus-revival – voldoende meer voor zeker een zetel.
En als dat gebeurt, dan Freeke net als vroeger weer uitpakken, met zijn WOBjes, zijn onderzoekjes naar volledige openheid van zaken, zijn rechtboeken, zijn lange verhalen over wetsartikelen, overtredingen, onrecht en onrechtvaardigheid. Cees Freeke zal niet aarzelen om bestuurders in verlegenheid te brengen, dat deed-ie vpprdien ook nooit. Nee, Terneuzen krijgt weer op zijn minst één luis in de pels. En als SP en D66 een beetje willen zijn dat er straks meer, veel meer dan in de voorbije, o zo stille, TOP-periode. En als dan ook de Partij voor Zeeland, Partij voor Terneuzen gaat spelen, kan dat nog mooie gevolgen hebben voor de dynamiek in het politieke spel na de verkiezingen begin 2014.

Cees komt dus, in Terneuzen, De PvZ ook, in Terneuzen. De SP overweegt ook in Sluis van start te gaan, moeten ze zeker doen en in Hulst, daar gaan geruchten over een ouderenpartij ( Jos van Eck wellicht van Steen Alleen) en verhalen over Hulst Anders, die via internet aan het werven zijn, maar die dat wel in volledige anonimiteit doen, terwijl ze als beweging nieuwe openheid voorstaan. Dat is dan een mooi begin. Volgens ingewijden zou Dullaert-directeur Jan van Puyvelde, die eerder koketteerde met het CDA, achter het andere Hulst zitten, maar Van Puyvelde houdt vooralsnog de boot af.
Ho het ook zij, het nieuwe politieke seizoen, culminerend dees keer met een stembusgang in maart, is weer begonnen. Hulst stemt deze maand over de rotonde Kapellebrug en Vlissingen zwiert drie miljoen euro in het luchtledige voor de – mogelijke – komst van de marinekazerne.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op De revival van een luis (in de pels)

  1. Jeroen schreef:

    Hoi Conny, hier is de Whois query van hulstanders.nl

    Domeinnaam hulstanders.nl Status actief Houder J van Puyvelde Administratieve contactpersoon noreply@hosting2go.nl Registrar Hosting2GO B.V. Baronielaan 92 4818RC BREDA Nederland Technische contactpersonen noreply@hosting2go.nl DNSSEC nee Domeinnaamservers ns1.hosting2go.nl ns2.hosting2go.nl Datum registratie 2011-10-05 Administratie door NL Domain Registry

Reacties zijn gesloten.