De gieren van de zorg

UnknownTerwijl de Nederlandse zorg verder wordt uitgehold, de thuiszorg straks kassie-wijlen is, tal van zorgmedewerkers in onzekerheid zijn over hun werk, patiënten hun zorgkosten zijn stijgen en stijgen en het basispakket wordt uitgekleed. Terwijl de crisis voortduurt en meer en meer mensen in onzekerheid komen te verkeren over hun financiële toestand gaat het keurkorps van zorgdirecteuren door met het vergaren van goudgeld. De Balkenendenorm is in zorgland geen norm. Dat moge duidelijk zijn.

Abva-Kabo verzamelde weer eens inkomstgegevens van zorgdirecteuren en komt tot de slotsom dat meer dan dertig van de vijftig heren (en dames) maar vooral heren ruim boven de norm van Balkie zit. Vaak ruim er boven.

En waarom ziekenhuisdirecteurtjes bovendien een auto van de zaak moeten hebben (soms van meer dan 80 mille) ontgaat mij ten enenmale volledig. Bezie de lijst en tier even, wellicht helpt het.
ACTIZ_50

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op De gieren van de zorg

Reacties zijn gesloten.