En zo ontspringt Jikkie de dans

imagesNa eerdere publicaties over de Codarts affaire in Rotterdam, die leidde tot het vertrek van directeur Jikkie van der Giessen van dat onderwijsinstituut bleef het een jaar stil. De Onderwijsinspectie zou onderzoek doen naar fraude, malversaties en andere oneffenheden aldaar. De Telegraaf en PZC berichtten enkele dagen geleden dat de fraude die het oud-D66 statenlid en -wethouder gepleegd had ‘ zeer ernstig was’.
Maar, wist onderwijsminister Jet Bussemaker, “de onrechtmatig verkregen bedragen zijn inmiddels terugbetaald, waardoor de de inspectie geen grond meer heeft om een sanctie op te leggen.”
Ergo, Jikkie van der Giessen blijft verder buitenspel en ontloopt daarmee gerechtelijke vervolging.
Ja, ze was uitgekookt en dat blijft ze, snelle Jikkie.

Als bestuurder van de Rotterdamse muziek- en dansopleiding zou ze een familielid en een bedrijf waar ze zelf een nevenfunctie vervulde financieel hebben bevoordeeld, aldus het onderzoek van de Onderwijsinspectie. Het familielid kreeg 20 mille voor nimmer uitgevoerde diensten en 5 mille voor studiekosten voor een niet-gevolgde opleiding. Goh, zullen velen in het Zeeuwse denken, had ze die truc niet al eerder bij het Klaverblad uitgehaald. Het antwoord moet enigszins bevestigd zijn, ja zo ongeveer.

Van der Giessen huurde verder volgens de Inspectie een bureau in dat zich bij Codarts ging bezighouden met studie- en loopbaanbegeleiding. Van der Giessen was tevens lid van de raad van toezicht van de moedermaatschappij van dit bureau. De offerte van 150.000 euro werd zonder meer goedgekeurd, zonder dat bij anderen offertes aangevraagd werden.
Ook werd onrechtmatig gebruik gemaakt van een appartement in Rotterdam dat bedoeld was voor gastdocenten. Van der Giessen zou er relaties hebben laten slapen. Wat daar dan precies door de inspectie onder wordt verstaan is niet duidelijk, maar ja, ach..
Ik ben benieuwd of Jikkie haar opwachting nog denkt te kunnen maken in het openbaar bestuur. Wie weet. De Bakker van Domburg laat zich ook nog altijd bij bepaalde PvdA-bijeenkomsten zien. Laatst zag ik ‘m nog in Kats waar een stichting voor het Behoud van Kleine Scholen werd opgericht. Het zal toch niet zo zijn dat hij….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op En zo ontspringt Jikkie de dans

  1. Peter schreef:

    Ik word er moedeloos van. Nederland regentenland. Als gewone boerenlul was je de bak in gevlogen voor dit soort praktijken.

  2. Peter schreef:

    Als lid van de bestuurlijke/politieke elite moet je het wel heeeeel bont maken voordat je echt wordt aangepakt. Bij moord wel, bij fraude of diefstal (wat is het verschil?) duidelijk niet. Jan met de korte achternaam mag bij een misstap flink bloeden: terug betalen en een boete. Mevrouw vd Giessen heeft terug betaald en mag dus weer beginnen bij af. Zal mij benieuwen hoelang het duurt voordat ze een nieuwe bestuursbaan krijgt.

Reacties zijn gesloten.