De tolgekte van Leen Harpe

Unknown-1De statenfractie van GroenLinks wil dat er een tolvignet komt voor Belgen die in Zeeuws-Vlaanderen komen, op het moment dat België zijn eigen wegenvignet invoert. Als er een Belgisch vignet komt moeten Zeeuws-Vlamingen zowel betalen voor de Westerscheldetunnel richting Nederland, als voor ritten door België. GroenLinks wil dat de kosten die Zeeuws-Vlamingen dan maken, worden gecompenseerd door de opbrengst van de tol die Belgen moeten betalen als ze in Zeeuws-Vlaanderen komen.
Althans dat meldt Omroep Zeeland, maar waar OZ aan voorbijgaat is de totale gekte die binnen GroenLinks is losgeslagen.

Fractievoorzitter Leen Harpe wil namelijk met zijn tolidioterie nog veel en veel verder gaan. In zijn optiek zou Nederland ook tol moeten gaan heffen op de Westerschelde. In zijn weblog schrijft de groene politicus:
“Ik juich het Belgische principebesluit – ja want dat is het- toe. Nederland wilde ooit het rekeningrijden invoeren, maar dat zag Belgie eigenlijk niet zo zitten. Nu zijn de rollen andersom. Belgie maakt een aarzelend begin met het invoeren van het rekeningrijden, zo kun je het wegenvignet eigenlijk wel beschouwen. Ik vind dat wij mee moeten gaan denken met onze zuiderburen. Laten wij mee gaan denken over ‘slim beprijzen’.
Laten wij de Vlaamse uitnodiging aanvaarden en ons spoeden naar de overlegtafel. Dat dan wel met ook onze eigen agenda. Het wegenvignet zou moeten gelden voor de rijks snel- en waterwegen, zowel in Nederland als in Belgie. Dus inclusief de Westerschelde, onze rijkswaterweg. Wij moeten in Europa gaan werken aan de slim beprijsde snelweg te land en ter zee c.q. de Westerschelde. Vervuilers betalen bij voorbeeld meer dan de verstandige en schone weggebruikers. Ik weet het de tol voor de Westerschelde is ooit eens afgekocht door Belgie, maar in deze tijd van vignetten en goed nabuurschap moet het toch bespreekbaar zijn. “
Ik denk dat de heer Harpe ten zuiden van de Westerschelde niet echt serieus genomen zal worden. En dat valt goed te begrijpen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op De tolgekte van Leen Harpe

  1. P.Clijsen schreef:

    Sorry Conny, m.a.r., jij als geen ander hebt ironische vaardigheden van hier tot Tokio.
    Grappig dat je dit niet herkent bij een ander.

Reacties zijn gesloten.