En niemand houdt van Maxime..

100610_Avatar_TwitterAch Maxime Verhagen. Niemand houdt van die man. Wordt-ie voorgedragen als nieuwe voorman voor Bouwend Nederland en dan ontstaat er nog ver voor hij formeel aantreedt reuring over zijn nieuwe job. Grote bouwondernemingen dreigen nu uit de koepelorganisatie te stappen omdat ze eigenlijk een nieuwe voorman willen hebben met een ondernemersachetrgrond, geen politicus en vooral geen Maxime. En dan gaat die Wouter Bos – eertijds opponent van Maxime – ook nog eens zitten seneren in de Volkskrant dat Verhagens voordracht ontzettend veel van een bananenrepubliekbenoeming wegheeft en dat Verhagen vooral geen senator moet worden. Sneren, heren, sneren.

Maxime zegt voorlopig niets. Onthoudt zich van commentaar. Lijkt me niet onverstandig in deze, want voor je het weet is er een complete opstand binnen de bouwsector, die het toch al zo moeilijk heeft vandaag de dag. Na in het CDA diepe sporen te hebben nagelaten zou Maxime ook Bouwend Nederland wel eens kunnen slechten is de vrees.

Verhagen en zijn voorganger Eelco Brinkman hebben tot op heden dezelfde voorgeschiedenis. Groot gegroeid binnen de christen-democratie, allebei ooit de kroonprinsen die nooit geen echte leider werden en nu gestationeerd bij de bouwers. Ik heb ze allebei wel eens mogen meemaken in hun hoedanigheid als voorzitter van de vaste kamercommissie voor economische zaken. Wat mij toen bij die bezoekjes aan Zeeland opviel was de scherpte bij Brinkman, de interesse in het reilen en zeilen bij en binnen bedrijven, de kennis van zaken en zijn beminnelijke optreden in zijn algemeenheid, terwijl Maxime haast had om weer weg te gaan, zich onderhield met slechts een handvol genodigden en weinig empathie vertoonde. Zelfs toen hij de laatste jaren bij verkiezingsrally’s zijn opwachting maakte in het Zeeuwse richtte hij meer schade aan dan dat hij goed deed.
Maxime Verhagen ws blij met zijn voordracht, maar zijn aanstelling volgt pas deze zomer. Voor die tijd staat er zeker nog het een en ander te gebeuren. Zeker weten, want niemand houdt van Maxime…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op En niemand houdt van Maxime..

  1. Stan de Bakker schreef:

    Kennen jullie de tv serie Ghostbusters? Daarin komt af en toe zo’n groen slijmie voor. Verder zeg ik niks, maar ik hoop dat de Ghostbusters nog op tijd zijn.

  2. Wat een vreselijke man is (was) die Verhagen. Een stemmingmaker en leugenaar… Gesteund door ene Balkenende. Anno heden april 2016 likt het CDA nog steeds haar wonden, ondanks verwoede pogingen van Buma. Zo zie je hoe Macht corrumpeerde.
    Er zijn wel een stel schuinmarcheerders weggestuurd : Bleeker, Haverkamp, en nog zo een aantal. Ernstig is, dat de VVD nu depositie van het CDA overnam: Corrupties, door Hooijmaijers, van Rey is nu onder de rechter, maar het stinkt aan alle kanten, Al 2 bewindslieden moesten opstappen, de derde was Senator Loek Hermans , verder een heel stel wethouders , waaronder 1 die zich bezig hield met een wietplantage, en de lijst telt er nog meer ! Verhagen kan mogelijk wel een hutje bouwen , maar niet bouwen aan een constructief integer Nederland , zonder bouwfraudes

Reacties zijn gesloten.