Terneuzen hobbelt van het ene naar het andere bouwdebacle

UnknownTerneuzen stevent op volle kracht op een nieuw bouwdebacle af. Dit keer gaat het niet om de Kop van de Noordstraat, maar om de Kop van de Nieuwstraat, de uitgaansstraat – of wat daar nog voor doorgaat – van Terneuzen. Het Gors, een begeleidingsstichting voor mensen met een handicap, wilde samen met bouwcorporatie Clavis aan het zuidelijk deel van de straat op de plek van een aantal ras verpauperende kroegen appartementen bouwen voor mensen met een beperking. Recent onderzoek van Het Gors heeft evenwel uitgewezen dat de stichting door rijksbezuinigingen onmogelijk kan komen tot een verantwoorde exploitatie-opzet voor het complex. Daarmee is het project dan ook voorlopig van de baan.

Eind december had de Terneuzense wethouder voor ruimtelijke ordening en grote projecten, Frank van Hulle, de Terneuzense raad – op aangeven van vragen van Groen Linksraadslid Peter Clijsen – nog laten weten dat het project in de afrondende fase verkeerde.
Wethouder Co van Schaik (financiën en zorg) wist gisteren evenwel te melden dat er niet op zorgappartementen in de Nieuwstraat moet worden gerekend. “Het Gors en Clavis kunnen dit niet onder de huidige omstandigheden. Het project zou wel door kunnen gaan als wij als gemeente zorgmiddelen zouden inbrengen, maar dat doen we niet en zijn we ook niet van plan”, voerde hij aan.

Wat er dan wel staat te gebeuren aan de Kop van de Nieuwstraat is volstrekt onbekend. Clijsen, die een maand geleden al weet had van het niet doorgaan van het project, kan best een inschatting maken van wat er gebeuren gaat. “Na de Kop van de Noordstraat hebben we weer een nieuwe kop te pakken, met verrottende panden en vier jaar of meer dat er niets gebeurt”.
“Dat is de conclusie van de heer Clijsen”, wist Van Hulle.
Ik sluit niet uit dat Clijsen het bij het rechte eind krijgt.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Terneuzen hobbelt van het ene naar het andere bouwdebacle

  1. pclijsen schreef:

    We waren eigenlijk een beetje bang dat we in onze toelichting destijds een beetje aan het overdrijven waren. Nu blijkt dat we het dus letterlijk te nemen hebben. Voelt beetje bizar. Waar TOPvan Hulle dus TOP in is, is het veel onderzoeksgeld steken in plannen die gewoon niet doorgaan, met de veerhaven als meest markant omdat ze belangrijke info hebben achtergehouden, de RWSbrief die feitelijk de heel gang van zaken onmogelijk maakt. (Denk aan van Hulle’s twijfel of er nog meer ligplaatsen mogen of niet, nee dus vanwege de staat in de staat die terecht de veiligheid voorop stelt langs de pas van Terneuzen).

Reacties zijn gesloten.