Waar is de jonge Van Geesbergen gebleven?

Unknown-1Eerlijk gezegd had ik er een beetje op gehoopt dat de VVD in de Middelburgse abdij weer eens een Van Geesbergen tot gedeputeerde zou maken, maar helaas voor Van Gees de jonge hebben de Zeeuwse liberalen Carla Schönknecht (58), het Zeeuwse VVV-kopstuk, nu genomineerd.

Ik ken mevrouw Schönknecht als een vriendelijke dame, die ik wel eens een handje geschud heb, wel eens tegengekomen ben op wat gelegenheden, maar ook niet meer dan dat. Over haar kwaliteiten als politica weet ik welhaast niets te zeggen, dus ik onthoud mij van kritiek, maar ook van lovende woorden.
Van Gees jr. ken ik al langer, als gemeentesecretaris in Hulst wist hij een roerige tijd zonder kleerscheuren door te komen, in de Staten kon hij goed uit de voeten en met die stevige types uit de mosselsector wist hij ook jaren raad. Nee en daarom had ik gedacht dat de VVD, vanwege Van Gees zijn ervaringen en achtergrond, hem wel als tussenpaus naar voren zou schuiven, maar nee.
Blijkt uit de voordracht van mevrouw Schönknecht dan toch niet iets van bloedarmoede bij de Zeeuwse liberalen?

Waar zijn al die stevige ondernemers gebleven, die enkele jaren geleden bijvoorbeeld bij het aantreden van een tussentijdse PvdA-gedeputeerde van vrouwelijke kunne, het niet konden laten om op voorhand kritiek te hebben op het feite dat zij uit de zachte sector afkomstig was?
Waar zijn al die mannetjesputters a la Hennekeij gebleven?
Toch niet allemaal bij de VVD-offspring van Wilders terechtgekomen zeker?
Neeuhh, tuurlijk niet.
Nee, de VVD moet nu ook al mannen met ballen onder het vrouwenvolk gaan zoeken…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

7 reacties op Waar is de jonge Van Geesbergen gebleven?

 1. Arno Rootsaert schreef:

  Vrouwen, Conny, ze zijn in de abdij op zoek naar meer vrouwen.

 2. John schreef:

  Tis al decennia lang een gegeven de anciënniteit en het netwerk telt, niet de kwaliteiten of specialisme dat iemand beheerst.
  Dat geld dan ook mijn inziens voor alle partijen van links naar rechts, man of vrouw van gemeenten tot in de 1e kamer.
  Samenvattend, je wordt er zo moeg van deze spelletjes die uitgespeeld worden over de ruggen van de gewone man/vrouw.

  • Stan de Bakker schreef:

   Het gaat ALTIJD over belangen, dus geld. En je weet toch John, er is maar een ding wat telt, en da’s geld? En om een strofe uit een bekend liedje te gebruiken: “hoe wou je het in godsnaam anders doen?” Ergo: gewoon mee leren leven. De “gewone” man/vrouw komt in onze pseudo-democratie niet voor, als alleen tijdens de verkiezingen. En daarna worden ze weer vernaggeld waar ze bij staan. Gelukkig hebben we wel een redelijke rechtstaat, dat scheelt. Maar er zijn landen waar het gekker is. Wil je ruilen?

  • Met alle respect John, maar dit is een klagerige reactie zonder veel inhoud. Wat Gremberghe in feite zegt is dat hij de voorkeur geeft aan het uitgesproken en kleurrijke bestuurderstype. Voor journalisten altijd het interessantst. Gremberghe vindt het dus jammer dat hij een mevrouw krijgt die als directeur van een toeristische organisatie – belangrijke sector- al jaren Zeeland op de kaart zet zonder neiging om voortdurend via de media leeg te lopen. Jammer voor Grem, maar goed voor Zeeland als zij in de zelfde stijl kans ziet om het Provinciale bestuur verder om te vormen naar een kleine, maar slagvaardige overheid zonder veel poeha en kosten. In feite wat de gemiddelde VVD-kiezer graag wil dat er gebeurt.
   Kritiek kun je altijd geven, maar ik zou dan toch graag willen horen wat er concreet mis is en wat er naar jou mening aan gedaan zou kunnen worden. Want ook de PVV heeft inmiddels laten zien dat langs de zijlijn roepen dat het allemaal niks is, tot helemaal niets leidt – ook in Zeeland.

 3. John schreef:

  Overigens van mijn zijde ook met alle respect Heer Groeneveld , daarbij ik al sinds mits dat van toepassing is al sinds 1964 VVD geaard ben een zeer flauwe reactie vind uwer zijde.
  Mijn punt is heel gewoon , als je ergens op solliciteerd of in aanmerking wilt komen voor een bepaalde functie zul je moeten voldoen aan de eisen cq kennis hebben en opleiding plus ervaring.
  Bestuurders ervaring is zowiezo een vereiste, echter terzake deskundigheid is mijn inziens zeker een must, waar tegenwoordig totaal aan voorbij wordt gegaan.
  Dat Mevrouw Schonknecht voor deze functie geschikt zou zijn heb ik mijn twijfels over , met alle respect van wat deze mevrouw betekende voor het VVV.

  • Michiel Groeneveld schreef:

   Ik heb misschien iets te veel vanuit een persoonlijke irritatie gereageerd en te weinig gekeken naar de achter liggende bedoeling van uw bijdrage. Ik begrijp het nu beter en zou het met u eens kunnen zijn.
   Ik voeg er aan toe dat ik bij de nieuwe lichting politici waarneem dat er veel academici met de studierichting bestuurskunde/politicologie tussen zitten zonder overmaat aan maatschappelijke ervaring. Politiek lijkt daarmee een vak te worden (soms zelfs erfelijk: den Uyl, Duisenberg, Heerma) en dat is jammer.

Reacties zijn gesloten.