De Schutter blijft betrokkenenheid bij verdwijningszaak Van Laer ontkennen

arrestatie-200x182De Kamer van Inbeschuldigingsstelling in Antwerpen besloot begin januari van dit jaar om Marc de Schutter, de hoofdverdachte van de moord op Vera Van Laer, op vrije voeten te stellen. Na betaling van een borgsom van 10.000 euro mocht de zakenman de Antwerpse gevangenis verlaten. De Schutter moest wel zijn paspoort inleveren, mag het land niet verlaten en mag ook geen contact opnemen met andere personen uit het dossier.

Zoals eerder gemeld verdween Vera Van Laer (30) verdween in 1996. De Schutter werd direct als verdachte bestempeld, maar ging – mede door frauduleuze handelingen van ‘vriendjes’ bij de politie in Antwerpen – vrijuit. Nadat het onderzoek vorig jaar was heropend, werd De Schutter in juli in Thailand aangehouden en uitgeleverd. De recherche spitte, in het kader van het onderzoek, in november de tuin van burgemeester Jan Lonink van Terneuzen in Philippine om, op zoek naar het lijk. De Schutter woonde ten tijde van de verdwijning van Van Laer in het huis dat Lonink nu bezit. Het graafwerk leverde niets op. De Schutter blijft ontkennen dat hij iets met de verdwijning van Van Laer heeft te maken. In een uitgebreide reactie gaat de man, eertijd nog werkzaam als directeur van Port Napoleon, de jachthaven van de in Zeeuws-Vlaanderen bekende entrepreneur Gerard Cok, in op zijn aanhouding in Thailand, zijn behandeling en zijn onschuld.

De Schutter meldt het volgende:
Ik ben onschuldig .
——————————————————–

Het recht van antwoord verschaft mij een forum om mijn stem te laten horen en aldus mijn perceptie van de zaken weer te kunnen geven . Insinuaties , veronderstellingen en beschuldigingen die enkel berusten op onvolledigheden , roddels en geruchten en het ontbreken aan verwijzingen tonen aan hoe onzorgvuldig de media t.o.v. mijn persoon hebben gehandeld.

Ik werd dus in Thailand met veel machtsvertoon aangehouden . Meer dan 40 man , bewapend tot op de tanden , hebben mij ingerekend …. Ik bood geen weerstand ……
Ik werd de volgende dag gebracht naar Bangkwang , een der meest beruchte gevangenissen ter wereld . In Bangkwang zitten uitsluitend gevangenen die veroordeeld zijn voor een celstraf vanaf 25 jaar of langer , of tot de doodstraf . En …ik … enkel verdacht van betrokken te zijn bij de verdwijning van mijn toenmalige vriendin in 1996.
Ik heb getracht er in Bangkwang , insgelijks ironisch genoemd als Bangkok Hilton , er nog de moed in te houden met schrijven , lezen , mediteren , herrineringen aan betere tijden en …….zelfspot .

De Belgische gerechtelijke onderzoekers hebben mij , gedurende de 4 maanden van mijn aanhouding , naar behoren behandeld . Ik heb hun aantijgingen en verdachtmakingen steeds weerlegd , om de simpele reden dat ik onschuldig ben aan de ten laste gelegde feiten.

Velen hebben mij afgewezen en beschimpt , velen huilden mee met de wolven , per saldo ben ik een gebroken man , uitgehold door een totaal verlies aan kredietwaardigheid , en dit niettegenstaande het feit dat men in een geciviliseerd land beweert dat men onschuldig is zolang de schuld niet is bewezen en/of bekentenissen werden afgelegd .

Mijn aanhouding in Thailand per einde juli 2012 werd zeer uitgebreid en op een hoogst ongebruikelijke wijze weergegeven in de Internationale media , dewelke zich – qua berichtgeving-integraal steunden op Thaise kranten . Vaagheid , leugens en onduidelijkheid voerden de boventoon. Blijft de vraag naar de oorsprong van zulk een mala fide informatie.

Ik werd ten onrechte aanzien als een vluchtende moordenaar , dewelke zijn vrouw zou hebben vermoord en het lijk ervan zou hebben verstopt. Ik werd beschreven als de ” most wanted in Europe…..Dit is niets minder dan zuivere laster en eerroof .
Anderzijds stellen zich grote bedenkingen en vele vragen aangaande het aanwenden van de term “the most wanted” en “the most dangerous” .
Hoe kan ik de laatste 2 jaar alle vliegtuigreizen hebben verricht ( china , israel , singapore , spanje , thailand , belgie , philipijnen , Maleisie , USA……. ) zonder ooit te zijn aangehouden en overal te zijn gezocht ? Amper 4 dagen voor mijn aanhouding bekwam ik trouwens een nieuw Belgisch paspoort ……

De aanmerkingen aangaande de betrokkendheid met drugs , vrouwenhandel , casino’s en terrorisme zijn totaal onjuist , pijnlijk en dom .

Ik ben dus vrij , onschuldig ,maar blijf verdacht .
En ik hoop .
Als er hoop is kun je er ook naar toe leven . De hoop die je doet streven naar een beter leven .
Of nog anders : wie niet dagelijks zijn angst overwint , heeft de boodschap van het leven niet begrepen (auteur onbekend )

Marc De Schutter

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.