Dat was dan 2012

UnknownDag beste vrienden, lezers, kennissen, medebloggers en andere medemensen. Mag ik U langs deze wensen al het beste toewensen voor 2013. Geluk, liefde, leesgenot, maar vooral een goede gezondheid, want als lijf, brein en leden het goed doen, dan kunnen de meeste mensen alles, maar dan ook alles aan.

Schrijver dezes heeft het in de maand december op dit podium een beetje rustig aan gedaan. Het aantal bijdragen was benedengemiddeld bijgevolg ook het aantal lezers. Dat bleef haperen op 4184, zo’n drieduizend minder dan een maand ervoor. De schuldige tikt nu op het toetsenbord; wie schrijft die blijft, wie dat niet doet raakt in vergetelheid. Zo gaat dat in deze tijd. Nu had mijn beperkte inzet wel een reden, meerdere zelfs. Ik vertoefde enige dagen in de verre en had geruime tijd mijn handen vol aan een internetcampagne voor het behoud van het Integraal Kankercentrum Zuid in Eindhoven. Mijn lezers die de petitie hebben getekend voor de redding van het kankerzorgcentrum – eind december overhandigd aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie voor VWS – wil ik bij deze nog danken voor hun steun.
Het centrum gaat alsnog op in een groter geheel, dat is jammer, maar de werkmethodieken, de onderzoekers en de reputatie van het centrum zullen niet verloren gaan. De minister zelf heeft zich daarvoor min of meer borg gesteld. Ook de subsidie is voorlopig gegarandeerd. In de loop van deze maand weten we meer over het vervolg.
Nou en Gremberghe’s Blog kijkt voorts terug op een mooi jaar. In totaal logden in 2012 61.755 lezers in op deze site. Bijna 5200 meer dan in 2011, waarmee er nog sprake is van een procentuele groei van zo’n 8 procent. Als we zien dat de kranten in het zuidwesten daar een lezersverlies van elk zo’n vier procent tegenover zetten, dan is er voor goedbedoelende bloggers nog enige hoop.
En hoop doet leven.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.