Vrees voor forse ingreep DMG ongegrond

Na een constructief overleg met de directie van De Mandemakersgroep komen de bonden in Noord-Brabant tot de conclusie dat voor een grootschalige reorganisatie bij de meubeltak van de DMG-groep voorlopig niet gevreesd moet worden.

De Waalwijkse keuken-en meubelgrootgrossier heeft naar eigen zeggen last van de crisis, maar (nog) niet zo erg dat het mes rigoureus in de organisatie van de groep. Volgens het Brabants Dagblad moet DMG door ‘veranderende klantenstromen’ als gevolg van de crisis wel werknemers herplaatsen binnen onderdelen van het concern, aldus directielid Fokke Broekhuis. De bonden en DMG hebben een vervolggesprek geagendeerd al is het maar om eventuele onrust te voorkomen.
Die onrust was er volgens de bonden de voorbije weken wel gerezen, nadat individuele leden zich gemeld hadden met verhalen over sociale plannen, massa-ontslag en het stilzwijgen van de directie van DMG. Ook voor de Hulster dochter van de groep, Morres Wonen, lijkt er vooralsnog niets aan de hand te zijn. Gelukkig maar (onder voorzichtig voorbehoud).

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.