Het staat in het regeerakkoord

Het nieuwe kabinet van VVD en PvdA kan er heel snel zijn, meldt dablad Trouw zondagavond. De onderhandelaars Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) zijn het eens geworden over een conceptregeerakkoord, zo is officieel bekend gemaakt. Ze zullen dat maandagochtend voorleggen aan hun fracties. Ook de nieuwe ministersploeg lijkt vrijwel rond. We hebben dus zo goed als zeker een regering, over de poppetjes is ook al overeenstemming en ja, zelfs het conceptregeerakkoord is reeds doorgerekend door het Centraal Planbureau en alles zag er gunstig uit.

Er was dus een compromis dat zowel voor VVD als PvdA te pruimen is,niet voor U en ik. Niet voor de gewone man in Nederland. Die gaat klappen krijgen, moet betalen en zal veel gaan zuchten. Reken maar van yes.
We gaan weer op de Paarse toer in een tijd dat de wind tegen zit.
Ik verwacht weinig van dit gezelschap net zoals ik weinig verwachtte van dat gedoogkabinet dat ook Rutte’s naam droeg.
Wat ik wel weet is dat voor de derde keer in een regeerakkoord staat dat de Hedwigepolder onder water gaat. Staat mooi in het conceptakkoord en daarmee kan Rutte de Vlamingen weer de hand reiken. Zo van ziet U heren, we zijn er serieus mee bezig.
Hoeft Kris Peeters geen procedure te beginnen in Brussel en is er geen sprake van Nederlands gezichtsverlies.
Toch vrees ik dat het nog tijden gaat duren voor er een dijk doorgaat. Daar heeft Johan Robesin gelijk in. Het nieuwe regeerakkoord zal een begin vormen van een lange juridische oorlog.
,

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Het staat in het regeerakkoord

  1. Slaus schreef:

    Met dank aan oma Karla, die in 2005 haar poot zette onder het verdrag, daarna haar zakken kwam vullen in Zeeland, voor de televisie glashard durfde te beweren dat daar toen in Zeeland draagvlak voor was en nu, op haar terugtocht naar Braboland, snel nog een overheidsdienst meeneemt. We zullen je missen, suikerspin, maar dan als je weet wel….

Reacties zijn gesloten.