Groen Flinks

Het is toch waarlijk een gotspe dat GroenLinks nu zich sterk gaat maken voor de containerisatie in en van de Zeeuwse havens. Het is echt van de gekke dat die club van Harpe pressie meent te moeten gaan uitoefenen op Gedeputeerde Staten om Martin Verbrugge en zijn VCT te gerieven.
Deze partij, deze fractie heeft wat mij betreft zijn geloofwaardigheid volledig, maar dan ook volledig, verloren.


Bijna anderhalf decennium heeft dit genootschap van groene liefde en sociale compassie alle plannen van GS, provincie, ZSP, Rotterdam enof marktpartijen getraineerd, bekritiseerd en geblokkeerd en nu – op het moment dat er van verwezenlijking van welk plan dan ook geen biet meer terecht driegt te komen – gaat GL eisen stellen.
GroenLinks vindt, zo meldt de PZC, dat de provincie alle kaarten moet zetten op het plan van Verbrugge voor een eigen Verbrugge Container Terminal (VCT), want die levert op korte termijn honderden banen op. De fractie wil weten hoe snel de VCT is te realiseren.
Had die Wiersma in de vier jaar dat-ie Zeeland in zijn economische achteruit zette wat van de grond willen tillen, dan had-ie en GRoenLinks erbij toen zijn nek uit moeten steken. Maar nee, deze malloot – hij is tegenwoordig adviseur – pompte miljoenen euro’s steungeld in het biobase-gebeuren dat Zeeland tot op heden nog geen stuiver, laat staan wat banen, heeft opgeleverd. En nog steeds volgt het provinciebestuur helaas nog deze heilloze weg.
Hoe het ook zij, landelijk is GL gemarginaliseerd, laat dat in Zeeland ook heel snel gebeuren.
Wat groen en links zijn deze gasten dus ook al niet meer. Gestoord en beroofd van een collectief geheugen, dat is die club.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Groen Flinks

  1. Tom Willaert schreef:

    Weer een voorbeeld van geen visie en incompetentie!

Reacties zijn gesloten.