En dat is jammer voor West-Zeeuws-Vlaanderen

Aan de Zeeuws-Vlaamse kust woedt momenteel een ware bouwgolf. Nieuwe vakantieparken en – appartementencomplexen worden uit de grond gestampt om de gast – uit Duitsland, Nederland en België – beter te kunnen accommoderen. Cadzand wordt geüpgraded, ik kan niet anders zeggen. Als straks na Duinhof en Noordzee Residence Cadzand Bad (Cavelot) ook nog wat hotels opgeknapt en uitgebreid worden, het Duinplein een andere invulling krijgt en kleinere complexen worden afgerond en niet te vergeten de jachthaven er komt, dan is Cadzand klaar voor de toekomst (althans een aantal jaren), maar het is niet alleen in Cadzand dat er wat gebeurt. Ook in Nieuwvliet het Landal een nieuw park neergezet en lopen er kleinere initiatieven en dan is er natuurlijk nog Waterdunen, dat dit najaar ook daadwerkelijk van de grond gaat komen.


Allemaal mooi en aardig, maar waar ik voor vreesde heeft zich tot voltrokken.
De nieuwe parken hebben een valse start gemaakt. En dat is jammer.
Te snel werden de parken van Roompot in Cadzand en Landal in Nieuwvliet opengesteld voor gasten. En dat is jammer. Begrijpelijk – ja, al die dure huisjes moeten wel gaan renderen voor de eigenaars – maar jammer.
Waarom dan wel? Nou simpelweg vanwege de negatieve beoordelingen.
Wie een mooi, duur vakantieonderkomen huurt op een spiksplinternieuw park verwacht een op en top product. Goed afgewerkt, mooi ingericht en met voorzieningen die bij zo’n park horen.
Kijk dat de bomen en struiken nog niet volgroeit zijn, dan kan de doorsneegast nog wel billijken. Maar dat het rond zijn huisje een modderpoel is nee, en dat er bouwverkeer op en af raast, dat ook niet en dat de voorzieningen ontbreken al helemaal niet. Als het personeel dan ook nog niet ingespeeld is op elkaar of op de nieuwe voorzieningen, dat kan een gast nog wel pruimen, maar dat personeelsleden gaan snauwen ogf beloftes niet nakomen, dat pikt men niet.
Bekijk de recensies, de beoordelingen maar op Zoover, Tripadvisor en andere sites.
Er zijn hele tevreden mensen – die in een nieuw goed afgewerkt huisje zaten – en heel wat zeer ontevreden mensen die zich laten horen, waardoor het gemiddelde waarderingscijfer voor de twee genoemde parken teleurstellend is. En dat is jammer, want dat straalt toch weer af op Cadzand, op West-Zeeuws-Vlaanderen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.