SCP bezorgt PVV’ers harde plassers

Wat zullen die PVV’ers deze week weer harde plassers hebben, wat zullen ze in hun sas zijn, wat zullen ze weer roepen van “Ziedde wel!” Notabene in de week dat die immer publiciteitgeile bewindsman van vreemdelingenzaken Gerd Leers het woord aloochtonen uit de Nederlandse Tale wilt schrappen komt het Sociaal Cultureel Planbureau afzetten met een studie waaruit blijkt dat allochtonen jongeren vaak het verkeerde pad op gaan en nog wel massaal ook. Dat is weer olie op het vuur van de Neerlandse Houzeebrigade. En niet zo weinig ook, als zelfs dat linkse planbureau van deze rechts regering aantoont dat velen van buitenlandse komaf niet deugen, dan zal de PVV alle vrijheid nemen om dat gegeven uit te nutten.
Criminaliteit onder allochtone jongeren is het grootste probleem voor de integratie in Nederland. Dat concludeert het Sociaal Cultureel Planbureau in een rapport, dat pas volgende week naar buiten komt. Het SCP noemt het aandeel van Antilliaanse en Marokkaanse jongeren in de criminaliteit zelfs schrikbarend. Dat meldden de media na het uitlekken van het rapport.

En daar gaan we dan.
RTL meldt:
Het was al langer bekend dat allochtone jongeren vaker verdacht worden en vaker crimineel zijn. Uit het rapport van het SCP blijkt dat de problemen nog altijd groot zijn. In 2009 werd 1 procent van alle autochtone Nederlanders verdacht van criminaliteit, tegen 3,8 procent van de niet-westerse migranten.
Antillianen worden het vaakst verdacht, gevolgd door Marokkanen en Surinamers. Van alle Marokkaanse jongens is maar liefst 65 procent tussen hun 12e en 23e levensjaar weleens aangehouden door de politie. Het Sociaal Cultureel Planbureau noemt die ontwikkeling in het rapport ‘schrikbarend’.
De PVV zegt geschrokken te zijn van de conclusies. “Het rapport bevestigt de visie van de PVV dat de integratie is mislukt”, zegt kamerlid Joram van Klaveren. “De gemaakte afspraken kunnen niet snel genoeg worden gerealiseerd: van minimumstraffen tot denaturalisatie van criminelen met een dubbele nationaliteit.”
De PvdA vraagt naar aanleiding van het rapport een spoeddebat in de Tweede Kamer aan.
Opleidingsniveau onder migranten stijgt
In het rapport staan zijn ook positieve ontwikkelingen beschreven. Het opleidingsniveau onder migranten stijgt sneller dan onder autochtone Nederlanders, de achterstand van allochtonen neemt dus af. Ook gaan steeds meer allochtone jongeren naar het hoger onderwijs.
Veel allochtonen zitten nog thuis zonder werk. Uit het onderzoek blijkt dat ‘niet-westerse migranten zes keer vaker een bijstanduitkering hebben dan autochtone Nederlanders.’ Verder staat in het rapport dat ‘migratenvrouwen vaker een betaalde baan’ hebben. Volgens het SCP zijn ze ‘economisch zelfstandiger’. Maar volgens het Sociaal Cultureel Planbureau blijft de criminaliteit de grootste zorg, ook vanwege het negatieve imago voor migrantengroepen.”
Ze groeien op voor galg en rad, ze deugen niet en willen niet deugen, ze werken niet en eten uit de gemeenschappelijke ruif als ze niet op het roofpad zijn. Tja, dat is natuurlijk koren op de molen van de mannen en vrouwen van de Beweging.
En ja, de PvdA vraagt een spoeddebat aan, die zullen wel weer betogen dat er ook wat positiefs te melden valt; de educatieve achterstand wordt kleiner.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.