“Het ies Kelukt!”

Via mijn vrienden met een Belgische achtergrond heb ik beslag kunnen leggen op een schrijven van de Belgische nieuwe premier Elio di Rupo waarin hij zijn kijk geeft op de uiteindelijke besprekingen voor een nieuwe Belgische regering.
Trek er lering uit en wie zegt nu dat Di Rupo geen Nederlands kent?
“Het ies Kelukt !

Geakte rédaction.

Met vreukde en kenoege kan ik oe mededeel, dat mijne planninge ies geslaak.

De commedia dell’arte die ikke saam met de keunink gespeel hebbe zal uiteindelijke zijn vrukten tok afsmijt enne mij enfin ooke de mokelijkeheid bied om de w.c. van de 16 te moog kebruik.

De flamins aan de table ebikke vannakt gekraakt en ze na 530 daag bij hunne pieteke gepakke. Ikke zal premier worde van eene niew regerink oewaar de flamins de minderheide hebbe en ferm leur gueule zulle moet dikt houde.

Ikke oeweet dat er een groot opposition zalle zijn, maar daar veege ikke mijne jartellen aan. De losers vanne de verkiezingene en Flandre zijn meer dan content datte zij er teruke bij zijn. Ikke hebbe reeds par gsm keloekwens gekrijg van onze keunink!

Er isse nu nok oewat rommel in de marge zoals de asile en de migration, maare dat zalle geine probleime geef. Les parties die mee gaan speel sont déja bezik met de verkrijk van ne “tof” ministerjob.I

kke hebbe in deze contexte reeds ne maile gekrijge van Caroline Genez omme haar zeker niet te vergeet en te beloon voor haar akterbakse mollenoewerk dadde zij kedaan hebbe omme de fat man vanne de NV-A dehors te krijg.

Bon, enfin je suis arrivé et ikke vertrekke vandaak nok teruk naar de keunink oewant hij geef nen etentje voor le bon résultat datte oewij grâce à notre gekonkelefoes bereike hebbe. Volkende oeweeke vlieken oewij er verder inne, oewant ne flaamse spreekwoorde zegte : ge moet smede den ijzer als hij heete staat nieoewaar. Salut et à bientôt.

Met groot akting.

Elio-le-Héros “

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken met de tags , . Bookmark de permalink.