Wat niet klopt, klopt dus wel in Sluis

Hoeveel varianten van de begroting 2012 en de meerjarenbegroting voor de komende tijd de gemeente Sluis er op nahoudt is bepaald niet duidelijk. Dat er varianten zijn wel en dat is op zich al opmerkelijk. Want laat ons wel wezen, de raad mag straks een oordeel vellen over de financiële huishouding van de gemeente, maar de raadsleden weten niet eens welk boekwerk met cijfers leidend is.
Gister spraken diverse maatschappelijke organisaties tijdens een commissie in om hun ongenoegen kenbaar te maken over aangekondigde bezuinigingen. De stichting Bach Comié Aardenburg zat daar ook bij. De stichting maakte duidelijk dat zij de gemeentelijke steun niet kan missen en sprak haar wrevel uit dat het ineens schrappen van de subsidie zomaar met een mailtje werd afgedaan.

Volgens raadslid William Gijsel van Nieuw Gemeentebelang Sluis liep het stichtingsbestuur ietwat hard van stapel, want volgens zijn informatie zou de gemeentelijke steun aan de Matthauspassie slechts met 1000 euro worden teruggebracht tot twee mille. Het valt allemaal wel mee, wist de man uit Eede. Hij mailde mij dan ook onmiddellijk dat mijn bericht over de lijdensweg van Christus in Aardenburg gebaseerd was op deels feitelijke onjuistheden.
hedenochtend kwam William Gijsel er echter op terug.
De subsidie wordt wel volledig gekort.
En, logisch, wat in de meerjarenbegroting vermeld staat klopt niet.
Nou mooi, waar ik begin me dan wel in gewisse af te vragen wat er in Sluis wel en wat er niet klopt.
Mooie taak voor die Sluise raad…
En William,
die vertrouwt geen enkel raadstuk meer van deze coalitie.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.