Laatste beetje blues na Cuby

Nu Cuby zonder Blizzards op een wolk zit te blazen en te treuren houden we toch niet veel aan bluesmuzikanten over in ons land. En wat we hebben moeten we koesteren. Ferdinand van Eif om maar eens iemand te noemen. Van 1949 en afkomstig uit Haarlem. Al op jonge leeftijd actief in binnen-en buitenland. Eind jaren ’60, begin jaren ’70 stond hij op de grote podia, op het Jazzfestival in Loosdrecht, zijn eerste drie platen verkochten redelijk goed totdat de middle of the roadmuziek Van Eif, beter bekend als Oscar Benton, in een hoekje drukte waar hij amper uit kon komen.
Tot Bensonhurst Blues in 1981 wordt gebruikt als titeltrack voor de speelfilm La Peau d’un Flic met Alain Delon. Het levert Oscar Benton
een wereldhit op. Nog wat hitjes volgden in de slipstream. In 2006
hield Van Eif er mee op na 42 jaar, maar echt ophouden kon hij niet,
vorig jaar gaf hij nog eens een afscheidsconcert en er zullen er
wellicht nog wel volgen.Op 9 april van dit jaar werd Benton, na Harry Muskee, opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame, een initiatief van de Dutch Blues Foundation. Vandaar, om niet te vergeten.
Bensonhurst Blues

Different dreams

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in ECHO ; Geluiden van toen met tekst van nu. met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Laatste beetje blues na Cuby

  1. brayhill schreef:

    Ik heb zijn afscheid concert op DVD met muziek op CD. Oscar terecht in Dutch Blues hall of fame. Maar helaas kan hij niet meer optreden. Zelf vernomen van Hans van Dam de pianist van de Oscar Benton blues band. Vraag, is de taalvout bewust in het artikel geplaatst?

Reacties zijn gesloten.