Let op uw gouden tanden!

Alle overvallen van de laatste tijd ten spijt, ze blijven doorgaan; de moderne golddiggers. Die goudopkopers die nu de goudprijs zo hoog is de hebzucht van gewone mensen zo mooi weten op te wekken. Ga er niet in mee. Wees verstandig, laat deze gladjanussen neerstrijken in cafeetjes en restaurants, maar ga er niet naar toe met uw gouden tanden, erfstukjes van tante Greet, kapotte uurwerken en meer glimmend van zulks. Laat ze zitten met hun weegschaaltjes en loepjes. Stel uw leven niet in de waagschaal, want voor je weet staan er weer een paar getinte medelanders met een blaffer klaar om u te verlossen van uw glimmertjes die u niet meer zo bekoorlijk vindt en die u feitelijk wilt verzilveren.

Ja, verzilveren.
Die term hanteren die opkopers ook.
Bekijk, de folders en vlugschriften die bij u in de bus vallen. “De goudprijs staat op het hoogste punt sinds jaren. Mis het niet. Wij betalen u gegarandeerd de hoogste prijs!”

Dat laatste durf ik te betwijfelen. Ook al, omdat de hoogste prijs van gister niet de prijs is van vandaag. Begin dit jaar moest 34 euro betaald worden voor een gram puur goud. Vandaag is dat 43 euro en morgen kan dat meer of minder zijn. Naarmate de economische crisis mondiaal niet daadwerkelijk bestreden wordt zal de goudprijs stijgen. Hebben maatregelen van centrale banken en politiek wel effect (tot nu toe overigens hoegenaamd niets) dan zal de prijs dalen.
En goed wilt u dan toch gouden en zilveren waren verzilveren, dan is dat uw goed recht, maar ga dan naar een goede juwelier of een opkoper met een eigen bewaakte en beveiligde zaak, die zullen u zeker zo’n goede prijs bieden als die gouden metalencollecteurs die vandaag de dag stad en land afreizen.
U bevordert daarmee de veiligheid op straat en in de horeca en u voorkomt ermee dat onverlaten aan de haal gaan met uw bezit.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.