Van der Stoep stopt na drankritje

Op de dag dat Geert Wilders door FD tot merk werd geproclameerd liep het vehikel Wilders – alsof het een auto betreft – een flinke kras op. reden: het plotse vertrek van PVV-europarlementarier Daniel van der Stoep. De Brusselse PVV had met een slok op een ongeluk veroorzaakt en vindt dat hij zijn voorbeeldrol als volksvertegenwoordiger daardoor niet meer kan vervullen.
Een persbericht met verklaring werd opgesteld:
“Vandaag heb ik bij mijn partijleider Geert Wilders en mijn delegatieleider in het Europees Parlement, Barry Madlener, aangegeven dat ik mijn mandaat als lid van het Europees Parlement ter beschikking stel. Mijn besluit om dit te doen komt voort uit het feit dat ik vandaag een aanrijding heb veroorzaakt op het moment dat ik onder invloed van alcohol verkeerde. Bij deze aanrijding was gelukkig de materiele schade beperkt en zijn geen mensen gewond geraakt.
Desalniettemin ben ik van mening dat ik met deze actie mijzelf heb gediskwalificeerd als parlementarier. Iemand die het voorrecht heeft om het Nederlandse volk te mogen vertegenwoordigen dient dit soort gedrag niet te vertonen.”
Van der Stoep praat zijn gedrag niet goed, integendeel.
Verschillende partijgenoten zouden aan deze man een voorbeeld kunnen nemen. De held Drinkman bijvoorbeeld, die in dronken staat op de vlucht sloeg voor oud-collega’s in het blauw.
Maar goed aan de andere kant heb ik ook weer moeite met deze verklaring; het begint er op te lijken dat de PVV ook gewone, schuldbewuste mensen binnen de geleding heeft en daarmee wordt de beweging van Wilders voor weer wat morele twijfelaars ook weer wat aantrekkelijker.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Van der Stoep stopt na drankritje

  1. PeterU schreef:

    Ik ben bepaald geen PVV-aanhanger, maar hier kunnen veel collega’s van gevestigde partijen een voorbeeld aan nemen. Gewoon eerlijk uitkomen voor je fout en de consequenties aanvaarden, in plaats van draaien, beschuldigingen aan het adres van de andere partij (die andere auto sprong ineens voor m’n neus, vast een fabricagefout) en uiteindelijk gewoon blijven zitten.

Reacties zijn gesloten.