Siamese tweeling moet uit elkaar

Zomaar een berichtje in BN/De Stem. “Uitgever Wegener mag de krantentitels BN DeStem en PZC niet samenvoegen, ook niet op redactioneel niveau. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) besloten na een verzoek daartoe van Wegener, zo maakte zij donderdag bekend. Toen Wegener in 2000 VNU Dagbladen overnam, had het bedrijf zelf een zogenoemd voorschrift voorgesteld met de strekking dat de titels onafhankelijk zouden blijven, om goedkeuring voor de overname te krijgen. Door de overname kwamen twee kranten met deels hetzelfde verspreidingsgebied in één hand.”
Dat dit nu een jaar na een eerdere uitspraak van de kartelwaakhond komt waarin Wegener een miljoenenboete werd opgelegd verbaast me zeer. Vraag me überhaupt af of Wegener de twee redacties weer gaat scheiden, want dan heb ik met die en genen nog een behoorlijk appeltje te schillen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.