Hulster annexatiekoorts!

Een week of wat terug stelde ik in een commissievergadering van de gemeente Hulst vragen over intergemeentelijke samenwerking in Zeeuws-Vlaanderen. In Terneuzen en Sluis had ik wat dingen opgevangen waaruit kon worden opgemaakt dat de stede Hulst -en zijn bestuurders- nu echt niet zaten te wachten om samen met de andere gemeenten wat op touw te zetten. Sterker nog in de marge van het VNG-congres in de Achterhoek, een maandje terug, wilden de buurgemeenten praten over het samenwerkingsrapport van Twijnstra en Gudde, maar Hulst gaf letterlijk niet thuis. En dat was al vreemd, temeer de gemeenten een bus hadden ingehuurd om samen naar het congres te gaan. Wat gebeurde, de Hulstenaren reden zelf, de Hulster raadsleden vernamen pas achteraf dat er uit Zeeuws-Vlaanderen een bus had gereden. Kortom er was – met miljoenen op het spel – alle reden om wat vragen te stellen aan de wethouder van samenwerking, Adri Tottë. De krant pikte het dagen later alsvolgt op: “De gemeente Hulst ligt zeker niet dwars bij de totstandkoming van een intensievere samenwerking tussen de Zeeuws-Vlaamse gemeenten. Wethouder Adri Totté benadrukte dat in de commissie Middelen, naar aanleiding van vragen van Conny van Gremberghe (Algemeen Belang Groot Hulst).

Het commissielid zei zich er over te verbazen dat er in de gemeentelijke Voorjaarsnota met geen woord gerept wordt over het onderzoek naar de intergemeentelijke samenwerking. Als de gemeenten op verschillende gebieden zouden samenwerken zou dat miljoenen euro’s besparingen kunnen opleveren, betoogde Van Gremberghe. Volgens hem gaan er allerlei geruchten dat samenwerking in het Hulster stadhuis niet hoog op het lijstje staat.”

Wethouder Totté mocht dan verbaasd zijn, inmiddels weet ik wel beter. Hulst wil helemaal niet samenwerken, maar is zachtjesaan een coupe aan het voorbereiden om Sluis te annexeren. De borden voor straks zijn al besteld, Nee, sterker nog, ze zijn al geplaatst.
Dat vermetele Hulst toch. Annexatiekoorts…ha…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Hulster annexatiekoorts!

  1. guus langeraert schreef:

    Kijk eens op :
    https://picasaweb.google.com/aplaapla/ZeeuwsVlaamseVLag02#5368678692411037554

    Je ziet het, zo’n bord plaatsen…..gebeurt wel onder de vlag van ” ons-eigen-landje ” .

Reacties zijn gesloten.