Axel rules Terneuzen

Axel regeert Terneuzen. Althans als we CDA-fractievoorzitter Henk Siersema mogen geloven. In zijn algemene beschouweningen op de perspectievennota 2012-2015 van de gemeente Terneuzen rept Siersema van het voortrekken van de kern Axel. Siersema vindt bovendien dat er onevenredig veel gemeenschapsgeld in de kern Axel wordt gestoken. Nou valt dat laatste op zich wel mee, maar de CDA ‘er houdt er op gezette tijden wel van om de politieke vuurtjes wel op te stoken met plannen om gemeentelijke wiet te gaan kweken, een stadion aan de rand van de stad of een gokhal in het centrum. Henk gooit regelmatig een knuppeltje in het politieke hoenderhok. En zo ook nu.

Het gaat Henk niet zozeer om de centen voor Axel, Sas of Terneuzen, nee het gaat hem meer om de mensen/bestuurders even te kietelen. Wat laten we wel wezen; Terneuzen wordt natuurlijk al langer door Axel geregeerd dan gisteren. De wethouders Co van Schaik en Cees Liefting hebben een Axelse verleden, maar zo ook Jaap Bos, die resideert in de voormalige Axelse kern Koewacht, Frank van Hulle heeft -als Sassenaar – ook niet zoveel met de stede Terneuzen, blijft alleen wethouder Pim over, want ja, burgemeester Lonink is een Philippienenaar, evenals gemeentesecretaris Lauret.
En in het recente verleden was het al niet veel beter, toen wethouder Adhemar van Waes (van Henk zijn CDA) uit Zuiddorpe er nog bij zat.
Nee Henk, het is zelfs zo dat na het vertrek van Adhemar de Axelse invloed in Terneuzen iets is afgenomen.
De CDA ‘er had dus eigenlijk moeten signaleren dat de Axelse macht aan het tanen is, dat de groot-Terneuzense gedachte meer en meer opgang begint te doen en dat Terneuzen – acht jaar na de herindeling – eindelijk een gemeente lijkt te gaan worden waarin het dorpisme – de kernenstriijd – langzaam maar zeker aan het verdwijnen is. Misschien een suggestie voor de volgende beschouwingen van Hoekenees Henk…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.