Vizier PVV op Scoop

De Zeeuwse brigade van de Wilderianen snapt niet hoe in Zeeland hazen lopen. Dat blijkt nu de statenfractie van de PVV na eerste losse flodders te hebben afgeschoten op het Zeeuwse ontwikkelingsvehikel Impuls het vizier gericht heeft op Scoop, het sociaal-culturele onderzoeksorgaan van Zeeland.
De PVV Zeeland vindt het, zeker in een tijd waarin alle inwoners van Zeeland de broekriem moeten aanhalen, onbestaanbaar dat er jaarlijks zo’n € 4,5 miljoen wordt uitgegeven aan onderzoeken door Scoop. De PVV-statenfractie is van mening dat een groot deel van de taken van Scoop prima door de ambtelijke afdeling Welzijn gedaan kan worden. Het geld dat hiermee bezuinigd kan worden, ziet de PVV graag besteed aan verbetering van de infrastructuur. De fractie vraagt Gedeputeerde Staten de taken en subsidie aan Scoop nog eens goed tegen het licht te houden en flink in het budget te snijden. Zo zou de Westerscheldetunneltol mogelijk omlaag kunnen.

Dat bericht doet nu in de Zeeuwse media de ronde.
Scoop is wat de PVV betreft overbodig.
En veel mensen zullen dat de Wilderianen ook nabouten, maar daarmee, door dat te stellen, te zeggen, krijgen de PVV’ers echt niet voor elkaar dat Scoop verdwijnt. Wellicht integendeel.
Nieuwbakken gedeputeerde Ben de Reu voor softe zaken en cultuur, zelf jarenlang actief geweest in de zwaar gesubsidieerde onderwijsbijstandinstelling RPCZ, hield vorige week Zeeland en de Zeeuwen nog voor dat er zwaar gesneden moet worden in de softe sector. Waar het mes terecht zal komen, dat kon hij niet zeggen, maar dat het hier en daar tot op het bot zou gaan, dat wist-ie na een bezoekje aan de staassecretaris wel.
Nou de PVV heeft al twee instellingen in De Reu’s portefeuille geduid, maar ik voorspel dat juist die twee redelijk ontzien zullen worden. De eerste, Impuls, omdat daar al verschillende gedachten voor bestaan om die te club te koppelen aan onderwijsinstellingen. De twee, omdat De Reu daar heel wat vooraanstaande partijgenoten zal tegenkomen.
De PVV zal – als ze wat wil bereiken en eerlijk gezegd hoeft dat voor mij niet, maar ja wie ben ik – in de toekomst toch wat tactischer moeten opereren om wat gedaan te krijgen.
Anders blijft het een club van schreeuwers aan de kantlijn.
En daar zou ik overigens ook vrede mee hebben….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.