Twitteraar Verhagen zet de toon

 Maxime Verhagen heb ik als politicus niet echt hoog zitten. Ik vind het een sluwe machtspoliticus die vuile spelletjes niet schuwt. Nu mag ik dat best vinden, maar dat neemt niet weg dat Verhagen al een paar decennia een leidende rol speelt op het Haagse Binnenhof, vroeger meer in de luwte, bijvoorbeeld als voorzitter van de kamercommissie voor economische zaken, later als CDA-kopstuk en minister. Verhagen is hoe dan ook een overlever. Hij is en blijft.

Verhagen geeft tegenwoordig leiding aan het ministerie van economische zaken, landbouw en innovatie. Deze week presenteerde de bewindsman zijn digitale agenda voor de toekomst en met enige verbazing moest ik constateren dat het nu Verhagen is die toekomstige ontwikkelingen op breedband gebied op juiste wijze weet in te schatten.
De ministeriële twitteraar zet de toon en die toon bevalt me wel.
Verhagen wil een beter, sneller netwerk in Nederland om in de toekomst meer en betere internetdiensten ten faveure van de samenleving te kunnen aanbieden. Verhagen snapt het en dat kan van heel wat andere bestuurders in dit land. Ook in Zeeland, niet gezegd worden. Zijn toespraak bij de presentatie van zijn digitale agenda is veelzeggend:

Verhagen over digitalisering

Nu maar hopen dat woorden geen woorden blijven, maar dat er beleid uit voortvloeit dat beklijft.
Dan kunnen we enige zekerheid hebben dat ook Zeeland een beetje ontwaakt….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.