De diender twittert

De voorbije week meldde de Zeeuwse Hermandad met gepaste trots dat de onlangs aangestelde acht wijkagenten in Zeeland, via het sociale medium twitter het directe contact met de burger uit hun werkgebied zouden gaan zoeken. gemeld werd dat de dienders een eigen account hadden gekregen en dat zij met enige regelmaat konde zouden doen van wat ze aan het doen waren. Ook zouden ze de twitteraccount – als het ff kon – gebruiken om getuigenoproepen te plaatsen, in de hoop dat dit zou bijdragen aan een snellere opsporing. Nu heb ik de accounts van de acht wijkagenten in Vlissingen, Goes, Terneuzen en Zierikzee eens nader bekeken en ik moet zeggen dat ze vooraf beter even een goede instructie hadden moeten krijgen over het hanteren van het sociale mediakanaal…

Wat opvalt is dat de agenten zelf haast niemand volgen, maar volgaarne zelf gevolgd willen worden.
Voor een goed sociaal mediagebruik is het regel om zelf ook mensen te volgen, het spreekwoordelijke oor te luister leggen om zo aan de weet te komen wat er binnen de achterban leeft, speelt of gezegd wordt.
Wat nu gedaan wordt is het plaatsen van dienstmededelingen in de hoop dat iemand reageert – en zo – oom en tante agent – werkt het niet.
Wellicht is een korte workshop voldoende om het tij – vooralsnog ten goede – te keren.
Vaips-Schoondijke kan u wellicht verder helpen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op De diender twittert

  1. Arno Rootsaert schreef:

    We kunnen zeker helpen, met alle plezier, klik maar hier!

Reacties zijn gesloten.