Aanbevelingen Hulst

Een wandeling door een prachtig stadje stemt tot nadenken. Hulst verdient beter in mijn ogen. Zomaar wat aanbevelingen:
1: Maak werk van de Nieuwe Bierkaai. Zorg voor een snelle aanleg van de waterpartij, zodat de omgeving er tenminste een beetje toonbaar bijligt en ook al dienen marktpartijen voor de bouw van woningen/appartementen en winkels zich vooralsnog niet aan.
2: Zoek mogelijkheden om op zijn minst toch een supermarkt in de binnenstad te houden en een van een redelijke omvang/assortiment.
3: Zorg dat de rotte gaten in de stad gevuld worden. Denk niet in eerste instantie aan bioscoop en omgeving, maar vooral ook aan Oude Bierkaai, Beestenmarkt en achter de basiliek.
4: Maak voor de basiliek een kerkplein, slecht de muren, zorg dat de kerk van het volk wordt…God wil dat best weer..
5: Als motormuizen Hulst willen aandoen in grote groepen, faciliteer ze dan ook met een echte parkeerplaats. Laat ze niet op plaatsen staan waar eigenlijk fietsen gestald moeten kunnen worden .
6: Maak de binnenstad autoluw, het gros van de bezoekers parkeert toch aan de zuidkant. Zorg voor een upgrade van de wandelroute van het Stationsgebied tot binnenstad en zorg dat ook hier de rotte plekken snel, zeer snel worden ingevuld. Denk ook eens aan terrassen op vlonders in de vest. Mogelijk in combinatie met waterrecreatie.
7: Knap het straatmeubilair op, het ziet er soms niet uit, lelijke bloembakken die er eigenlijk niet voor de bloemen zijn, maar dienen als verkeersremmers op wandelpaden moeten weg.
8: Zorg voor wat vertier, al is het maar een dweilband, zorg voor wat verpozing.
9: Maak afspraken met de weergoden dat het weer in voor-en jaar altijd prachtig is.
Wie aanvullingen heeft op dit lijstje mag ze wat mij betreft kenbaar maken.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Aanbevelingen Hulst

  1. Tom schreef:

    Hulst kan vrij eenvoudig een ‘extra’ plein creëren, door op de Paardenmarkt de weg naar het midden te verleggen, zodat de bestaande horeca aan weerszijden (Verloren Brood enz. aan de ene en nieuwe bioscoop aan de andere kant) van de weg een fatsoenlijk terras kan plaatsen. Aan de zijde van de hervormde kerk krijgen die mooie panden ook een centrumfunctie (winkel/horeca), en de kerk kan tevens dienst doen als expositieruimte.
    Daarmee wordt ook een rondje rond de basiliek aantrekkelijker en het zorgt aan die zijde van de stad voor een mooie scherpe afronding van het centrumgebied.

Reacties zijn gesloten.