Onze tweede lobbyist treedt aan…

Eesrt hebben we – Zeeland- er geen en dan hebben we er opeens twee. Zeeuwse lobbyisten of althans wat daarvoor moet doorgaan. Na de benoemde Henk de Vlaming – waar Zeeland sinds september niets meer van gehoord heeft, maar waarvan partijgenoten – liberalen dus – zeggen dat-ie zo lekker bezig is – treedt nu oud-PvdA-Tweede Kamerlid Luuk Blom aan als lobbyist. Voor wie het maar wil en voor welke zaak zich aandient. Tja, dat geeft te denken. Net als Bloms motivatie. Hij had het boekje van Joris Luijendijk over zijn bevindingen in het perscentrum Nieuwspoort gelezen en zag opeens het licht: “Ik word lobbyist”.

Dat betekent overigens dat vriend Blom nog een lange weg te gaan heeft.
Hij beweert dat er voor hem als oud-kamerlid deuren opengaan.
Een paar wellicht, maar de meesten zullen voor hem net zo vastgeroest zitten als voor elke willekeurige andere burger.
Luuk Blom is uit beeld en uit het hart en er is geen partij die zo makkelijk zijn actieve leden laat schieten als de PvdA.
Komt nog bij dat ik Blom niet als een stille onderhandelaar, een strategische denker, een rustige, maar gedreven netwerker zie, daar was-ie en is-ie waarschijnlijk veel te direct, ongedurig en uitgesproken voor.
Zeker ik geloof dat Blom best voor een goede zaak kan ijveren,
best gedreven is om belangen te verdedigen,
maar dan zou-ie beter ’s bij een vakbond moeten zoeken naar andere nering.
Aan de andere kant, als Blom er in slaagt om voor een Zeeuwse of West-Brabantse partij of overheid in Den Haag wel iets kan bereiken, dan mogen we daar blij om zijn, Zeeland heeft dan wellicht De Vlaming niet meer nodig.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Onze tweede lobbyist treedt aan…

  1. Boef schreef:

    M.a.w., verander de L maar in een H.

Reacties zijn gesloten.