Lijstverbinding PvdA en SGP

Afgelopen maandag stond ik als een jager op het Abdijplein in Middelburg naar de hazen te kijken. Op het plein waren lieden van het Rotterdamse productiemaatschappijtje Voor de Buis – ingehuurd door Omroep Zeeland – bezig met de opnamen voor het verkiezingsprogramma “Stemmenjacht”. Een kleine tien man was druk in de weer om George van Heukelom (SGP) en Annebeth (Engelse uitspraak) Evers (PvdA) te amuseren. Goh, dacht ik bij mezelf in de slagschaduw van het provinciehuis, het mag weer wat kosten bij de Omroep. Tien man voor zo’n klusje…

Later die avond herhaalde ik die gedachte in tekst op Twitter en kreeg – na amper een minuut – de volle laag. Wie dacht ik wel dat ik was, hoe zou het met minder mensen kunnen, wat was mijn productie-ervaring en hoe durfde ik…
Ja, ik durfde iets hardop te denken wat velen met mij denken. Waarom moet een Omroep die door ons ieder bekostigd wordt voor zo’n programma een productiebedrijf uit Rotterdam (met een jaar ervaring) inhuren dat vervolgens ook nog ’s een hele kluit mensen inzet voor een trucje dat met vijf man zeker ook geflikt kan worden.
Kijk over het format van het programma heb ik niks negatiefs gedacht noch gezegd. Integendeel. Ik zei tegen zo’n gast dat ik het “eens iets anders vond”en dat is eigenlijk een compliment. Alleen toen ik er in de nachtelijke uren nog eens voor ging zitten en de martelgang van Sjoerd Heijning van de VVD en Ger van Unen (SP) aan me voorbij zag trekken dacht ik: “Nee..”
Een aantal zaken vielen me vrijwel onmiddellijk op: een groot gebrek aan kennis over onze schone provincie aan weerszijden van de camera en het voortdurende koukleumen van Heijning. De man kon amper stil staan. Hij stond maar te huppen en te dansen en ja, dat zorgt dan voor concentratiestoornissen en dan verlies je zo’n wedstrijdje… Nieuws of nieuwtjes had het programma ook niet te melden.

Ik vrees dat de uitzending van het duo Evers/van Heukelom ook zachtjes keuvelen wordt. ik denk niet dat de Zeeuwse Staatomroep melden zal dat de PvdA van Evers best iets voelt voor een lijstverbinding met de SGP in de toekomst. Ik hoorde vrouw Evers – op aangegeven van een van de Voor de buis-jongens – behoorlijk koketteren met de immer charmante George. “Jullie zijn een mooi stel, passen goed bij elkaar…” zei de productieman. George lachte eens en Evers ging er serieus op in…
Als beloning voor haar opmerkingen, die niet op beeld werden vastgelegd, kreeg de PvdA-lijsttrekker een Sultana.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Lijstverbinding PvdA en SGP

  1. Jaap van Peperstraten schreef:

    Inderdaad tenenkrommemd!
    Maar ook verhelderend. Patrici de Milliano die als een “volbloed kvp’ster” het boerengemoed bediende deed mijn wenkbrauwen fronsen.
    Je heb wel een sterke maag nodig om dat uit te kijken.

Reacties zijn gesloten.